Vučija rakija među Čuvarkućama

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Maj.2022, 14:12

"Vučija rakija" među "Čuvarkućama"

Oznaka predstavlja prestiž i kvalitet

Među skoro 900 "Čuvarkuća" domaćih proizvoda istaknutog kvaliteta uskoro će se naći i "Vučije rakije" - viljamovka, kajsija, dunja i šljivovica subotičke kompanije Simeks original (Simex Original). Savet za dodelu kolektivnog žiga "Čuvrakuća" u okviru projekta Privredne komore Srbije (PKS) dodelio je pravo na znak za osam proizvoda ove kompanije.

- Mogućnost da voćne rakije budu 'Čuvarkuće' jasna >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je potvrda da se i ova vrsta naše proizvodnje karakteriše izuzetnim kvalitetom koji je prepoznat na domaćem i inostranom tržištu. To potkrepljuju ispunjeni svi neophodni kriterijumi počev od kvaliteta i domaćeg porekla do zahtevnih standarda zaštite životne sredine. Domaći resursi čine oko 80 procenata proizvodnje 'Vučije rakije', što ih je pozicioniralo da budu nosioci žiga - objašnjava Nenad Budimović iz PKS.

- Žig 'Čuvarkuća' za kompaniju Simeks original i brend 'Vučija rakija' predstavlja prestiž i još jednu potvrdu kvaliteta, ali isto tako i veliki izazov našim tehnolozima – majstorima u proizvodnji prirodnih voćnih rakija, da stalno preispituju i unapređuju svoj rad. Ovo priznanje nam omogućava veću vidljivost na policama u maloprodajnim objektima, ali i veću odgovornost za našu kompaniju i brend da stalno radimo na unapređenju kvaliteta proizvoda i opravdamo poverenje kupaca - ističe Violeta Radošević, direktorka marketinga.

"Vučija rakija" se peče po tradicionalnoj recepturi u malim kazanima do 200 litara bez dodatnih aditiva i šećera destilacijom komine, smese zrelih, zdravih voćnih plodova koji su prošli kroz proces fermentacije. Čuva se i sazreva u sudovima od prohroma, odakle ide na punjenje i pakovanje. Zdravstvena ispravnost proizvoda potvrđena je primenom integrisanog sistema upravljanja kvalitetom ISO 9001 i bezbednošću hrane u skladu sa standardom IFS Food. Kompanija Simeks original koja je na tržištu duže od tri decenije svoje proivode izvozi u region, na tržište EU i Kine.

Projekat "Stvarano u Srbiji" približava se drugoj godini, najviše je "Čuvarkuća" u prehrambenom sektoru, ali se ističu i druge industrije od tekstilne do građevinarstva, što je potvrda da Srbija u svim oblastima ima veoma kvalitetne i konkurentne proizvode.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.