Izvor: Politika, 09.Apr.2014, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodina ponovo u finalu Kupa, za trofej sa Jagodinom

U revanš utakmici u Subotici gosti iz Novog Sada uspešniji: Spartak – Vojvodina 0:1 (0:0), gol odluke delo mladog reprezentativca Milinković-Savića. – Domaći igrači bez snage i ideje. – Finale Kupa 7. maja

Subotica: Vojvodina će ponovo igrati u finalu našeg najmasovnijeg fudbalskog takmičenja jer su Novosađani i u revanšu bili za gol bolji i uspešniji od svog rivala. Sa druge strane Subotičani su imali >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << veliku priliku da se domognu finala ali iskreno govoreći ova generacija fudbalera „plavih golubova“ nije uspela da iskoristi šansu koju je imala. Do duše, domaćini su od starta krenuli agresivno ka golu Novosađana a sa druge strane Vojvodina je znalački uz dosta oprezne igre u odbrani i sigurne na sredini terena znalački čuvala stečeno vođstvo i u gotovo svim elementima igre parirala svom rivalu. Spartak je u prvih četvrt časa igre imao dve dobre prilike preko raspoloženog Aleksandra Noskovića ali je oba puta golman Žakula sigurno intervenisao.

Žaliće Spartak za propuštenom prilikom ali treba biti iskren da domaći igrači nisu imali dovoljno snage posebno u drugom poluvremenu kada se i odlučivalo pitanje pobednika. Da li je to krivica trenera ili fudbalera?

U samom finišu prvog poluvremena kada se igra potpuno otvorila na obe strane Tumbasević jedan od najagilnijih fudbalera u domaćem timu pokušavao je solo akcijama da ozbiljnije ugrozi gol protivnika, do duše te akcije uglavnom su se završavala pred šesnaestercem Novosađana. Malo ko je očekivao da Spartakovi igrači neće imati još više elana imajući u vidu činjenicu da ih je od velikog finala praktično delio samo jedan pogodak. I umesto da svim silama napadnu gol protivnika Spartak se u drugom delu utakmice kao i pre 7 dana u Novom Sadu potpuno povukao na svoju polovinu čime su gostujući igrači pre svih Alivodić i Milinković-Savić iz minuta u minut dobijali sve više prostora i bivali sve opasniji ka golu Branimira Aleksića.

Kada su gosti videli da im je put ka završnici Kupa potpuno otvoren pojačali su napade i u 59. minutu sto postotna šansa za Vojvodinu. Opasni napadač Veselinović našao se sam oči u oči sa golmanom Aleksićem i kada su mnogi očekivali da će lopta završiti u mreži domaćina isprečio se korpulentni čuvar mreže i bekovskom intervencijom nogom spasao čista pogodak. To kao da je nagoveštavalo još veća uzbuđenja. I 75. minutu praktično u završnici meča Novosađani rešavaju pitanje pobednika. Usledio je udarac iz kornera sa leve strane u šesnaestercu Spartaka nespretno je intervenisao štoper Lazić, šutirao glavom ali se srećom isprečila prečka da bi u nastavku akcije mladi reprezentativca Milinković-Savić poslao loptu u nebranjenu mrežu. Tu je bio kraj svim nadanjima Subotičana da mogu da stignu do svog trećeg finala u našem najmasovnijem fudbalskom takmičenju. Sa druge strane Novosađani će pokušati da u godini jubileja – veka postojanja stignu do vrednog trofeja...

Stadion: Grdski u Subotici. Glavni sudija: Boško Jovanetić (Užice). Strelac: Milinković-Savić u 75. minutu. Žuti kartoni: Pekarić, Poletanović i Đurić (Vojvodina).

SPARTAK: Aleksić 7, Lazić 6, Šarac 6, Torbica 5,5, Trivunović 6, Nosković 6,5 (od 79. Ilić -), Novaković 6 (od 75. Mezeji -), Milošević 6 (od 55. Milić 6), Antonić 5, Tumbasević 6,5, Farkaš 6,5.

VOJVODINA: Žakula 7, Radoja 6 (od 82. Đurić -), Ivanić 6 (od 78. Spremo -), Pekarić 7, Alivodić 7, Puškarić 6,5, Veselinović 6 (od 89. Stojanović -), Živković 6, Poletanović 7, Milinković-Savić 7,5, Babić 6.

Igrač utakmice: Milinković-Savić (Vojvodina).

Dragan Todorović

----------------------------------------------

Jagodinci slavili i u revanšu

U polufinalu fudbalskog Kupa Srbije: Jagodina – OFK Beograd 2:0 (1:0)

Fudbaleri Jagodine plasirali su se u finale Kupa Srbije pošto su na domaćem terenu, u revanš utakmici polufinala, savladali ekipu OFK Beograda sa 2:0 (1:0).

Branioci trofeja igrali su mnogo bolje i sigurnije, pa su zasluženo stekli priliku da bore za novi, drugi u istoriji kluba.

Izabranici trenera Mladena Dodića poveli su u prvom poluvremenu, a potom odigrali čvrsto i organizovano do kraja nakon što su desetak minuta posle odmora obezbedili dva gola prednosti.

U prvom meču na Karaburni Jagodinci su slavili rezultatom 2:1.

objavljeno: 09.04.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.