Vojvodina pomaže u zbrinjavanju migranata

Izvor: Blic, 22.Jul.2015, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodina pomaže u zbrinjavanju migranata

Pokrajinska vlada donela je danas zaključke o upućivanju vode za piće, hrane i druge pomoći Subotici i Kanjiži u zbrinjavanju stranih migranata, čiji se broj stalno povećava, saopštio je danas Biro vojvođanske vlade za odnose s javnošću.

Organizacijama Crvenog krsta u Kanjiži i Subotici biće dostavljeno 40.000 flaša mineralne vode, 500 litara sredstava za dezinfekciju, 500 litara šampona, 180 litara tečnog sapuna, 2.000 četkica za zube i više od 4.000 konzervi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pileće paštete, pilećeg paprikaša i goveđeg gulaša.

Kako je navedeno u saopštenju, reč je o robi koju su stavila na raspolaganje preduzeća - korisnici pokrajinskih sredstava za sufinansiranje pogona za primenu novih tehnologija.

Ukoliko se ukaže potreba biće upućena i pomoć iz pokrajinskih robnih rezervi, u brašnu, mesnim proizvodima, deterdžentu za pranje veša i drugim artiklima.

Pokrajinskoj vladi, odnosno Pokrajinskom štabu za vanredne situacije obratio se Crveni krst Vojvodine nakon sastanka sa predstavnicima lokalnih samouprava u Subotici i Kanjiži, radi pružanja humanitarne pomoći u zbrinjavanju stranih migranata, navodi se u saopštenju sa sednice vojvođanske vlade.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Migrantima u Kanjiži i Subotici pomoć Vlade Vojvodine

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Jul.2015, 14:34

Vlada Vojvodine uputila je danas šleper humanitarne pomoći Kanjiži i Subotici, u koje svakodnevno dolazi veliki broj migranata iz centralne Azije, sa Bliskog Istoka i iz Afrike, saopštio je vladin biro za odnose s javnošću...Taj novi kontigent humanitarne pomoći, namenjene zbrinjavanju stranih...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.