Izvor: FudbalSrbija.net, 25.Feb.2015, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodina-Spartak 2-0

24-02.2015.fkvojvodina.rs
Sudija :         Nemanja Gajdobranski (Novi Sad)
Srelci :          Spremo (40. min) i Meri (68. min)
Vojvodina :    Milinković-Savić (Jovanić), Nikolić (Vasilić), Radović (Kočović), Pankov, M. Novaković, Sekulić, Kokija, Karanov, Stojanović (Grgić), M. Spremo, Zukanović (Meri)
Spartak :       Lazović, Farkaš, Mezei, Jakovljević, Lazarević, Balabanović, Ilić, Lukić, Žerađanin, Mrkela, Ljubenović
Igrali su još : Gabrić, Banjac, S. Spremo, Manojlović i Zlatković
U okviru priprema za naredno kolo JSL, fudbaleri Vojvodine i Spartaka iz Subotice, odigrali su prijateljski susret u kojem je domaćin slavio rezultatom 2 : 0. Treneri oba tima, izveli su na teren kombinovane sastave, kako bi proverili formu raspoloživog igračkog kadra. Na kraju utakmice, zadovoljniji od svog kolege Kurćubića, mogao je da bude Šef struke Novosađana, Zoran Marić, kako rezultatom, tako i prikazanom igrom večine svojih pulena.
Težak teren u mnogome je omeo igrače oba tima da prikažu tečniju igru, ali su i jedni i drugi demonstrirali zavidnu borbenost i ozbiljan pristup tokom svih 90 minuta.
Skoro 30 minuta, obe ekipe su više „merkale“ rivala, nego što su uspevale i želele da nešto konkretnije urade pred golom protivnika, a onda je prvu veliku priliku propustio, danas vrlo raspoloženi i agilni Milan Spremo. Stefan Nikolić je na desnoj strani, varkom tela iz igre izbacio štopera Spartaka, ušao u kazneni prostor gostiju iz Subotice, potom odlično uposlio Sprema koji je, rezonski šutirao iz prve, ali je jedan igrač u plavo-belom dresu, telom izblokirao loptu koja je išla u nebranjenu mrežu. Nešto kasnije, još boljom prilikom, revanširao mu se napadač „plavih golubova“, Ilić. Šutirao je iz slične pozicije kao i Spremo, ali je golman Vojvodine, Milinković-Savić, fantastično reagovao i uz pomoć prečke, sačuvao svoj gol.
Pet minuta pre kraja prvog poluvremena, Vojvodina je došla do prednosti. Miloš Zukanović je krenuo ka golu Spartaka, gurnuo loptu između dvojice Subotičana u kazneni prostor, a brzonogi Spremo koji je, budno pratio akciju, oštrim udarcem, poslao je u levi donji ugao Lazovićevog gola. Do kraja poluvremena, zabeležili smo i odličan šut Danila Sekulića sa ivice šesnaesterca i još bolju odbranu, Đorđa Lazovića, koji je izvadio loptu iz samog donjeg desnog ugla.
Drugih 45 minuta bilo je siromašnije šansama od prvog, ali su domaćini, ipak uspeli da dupliraju prednost preko novog ljubimca Vošinih navijača, Džona Merija. Korner sa leve strane je izveo Dragan Karanov, jedan od odbrambenih igrača Spartaka uspeo je samo da prebaci loptu na drugu stativu, gde se na pravom mestu našao robusni Kamerunac i iz neposredne blizine je, glavom sproveo u nebranjenu mrežu.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na FudbalSrbija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta FudbalSrbija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta FudbalSrbija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.