Vlada će odlučiti o uvozu mleka

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 20.Okt.2010, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada će odlučiti o uvozu mleka

Subotica -- Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević izjavio je da je Vladi ponuđeno nekoliko opcija za uvoz mleka.

"Mi smo nekoliko opcija kao ministarstvo i Republička direkcija za robne rezerve ponudili vladi na odlučivanje vezano za uvoz mleka. Odluka još nije doneta", kazao je on.

"Ako i usvojimo odluku o uvozu mleka napominjem da je reč o kratkoročnom rešenju i da je osnovni cilj da se prazni rafovi napune", rekao je Milosavljević nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otvaranja prodajnog objekta "Metroa" u Subotici.

Milosavljević je kazao da na rafovima u subotičkom "Metrou” ima mleka domaćih ali i stranih proizvođača.

"Trgovci su očigledno već počeli da uvoze mleko. Ovde sam primetio mleko dva nemačka i jednog italijanskog proizvođača. Uvezeno mleko je nešto skuplje od domaćeg i to je privremeno rešenje", kazao je ministar trgovine.

Na tržištu Srbije poslednjih meseci vlada nestašica mleka.

Milosavljević je rekao da je najveći problem snabdevanje Beograda, ali i dodao da je iz dana u dan situacija sve bolja.

On je kazao da bi svaki slobodan dinar trebalo uložiti u poljoprivredu, posebno u primarnu stočarsku proizvodnju, kao i da više podržava subvencioniranje domaće proizvodnje nego uvoz.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.