Vlada Vojvodine traži četiri železničke garniture

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2012, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Vojvodine traži četiri železničke garniture

NOVI SAD -

Vlada AP Vojvodine donela je na današnjoj sednici zaključak u kojem predlaže preduzeću "Železnice Srbije" da se iz kontingenta novih železničkih dizel-motornih garnitura, koje su kupljene od ruske firme "Metrovagonmaš", za potrebe putničkog saobraćaja u Vojvodini odmah obezbede četiri garniture.

Od toga bi dve garniture saobraćale na relacijama Novi Sad - Odžaci - Bogojevo - Sombor, jedna na relaciji Sombor - >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Subotica - Horgoš i jedna garnitura od Rume do Šapca.

"Revitalizacija železničkog saobraćaja treba da dovede do višestrukog povećanje broja putnika i oživljavanja ruralnih područja kroz koje prolaze navedene pruge", kaže se u saopštenju sa sednice Vlade Vojvodine kojom je predsedavao potpredsednik i pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Dragoslav Petrović.

Na današnjoj sednici usvojen je i Program decentralizovane saradnje "Eurostart" između AP Vojvodine i italijanske regije Friuli Venecija Đulija. Ta saradnja je počela još 2003. godine, a konkretizovana je ugovorima potpisanim 2007. i 212. godine.

Vlada je usvojila i ugovor prema kojem pokrajinska vlada treba da prenese Nacionalnom savetu slovačke nacionalne manjine delimična osnivačka prava nad Gimnazijom "Jan Kolar" u Bačkom Petrovcu sa domom učenika u tom mestu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vlada Vojvodine traži četiri železničke garniture

Izvor: Akter, 25.Okt.2012, 00:18

Vlada AP Vojvodine donela je na današnjoj sednici zaključak u kojem predlaže preduzeću ''Železnice Srbije'' da se iz kontigenta novih železničkih dizel-motornih garnitura, koje su kupljene od ruske firme "Metrovagonmaš", za potrebe putničkog sobraćaja u Vojvodini odmah obezbede četiri garniture

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.