Više od 100 izbeglica zbrinuto u Subotici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2016, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 100 izbeglica zbrinuto u Subotici

Noćas noći u Prihvatnom centru je zbrinuto oko 116 migranata i izbeglica među kojima ima i žena i maloletne dece.

Predsednik radne grupe za migracije u Subotici Milimir Vujadinović objašnjava da su migranti i izbeglice doveženi u Prihvatni centar po odluci Komeserijata za izbeglice u Srbiji.

"Mi u saradnji sa Crvenim krstom smo ih odmah zbrinuli. Pošto su izuzetno niske temperature u dogovoru sa Radnom grupom Vlade Srbije zaduženom za migracije smo ih smestili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dok se ne utvrdi njihov status. Reč je uglavnom o mlađim muškarcima koji se zadržavaju dan do dva. Mi pretpostavljamo da se neće duže zadržavati, ali smo spremni. Služe im se topli napici, a i u smeštaju je toplo i prijatno", kaže Vujadinović.

Iako je proteklih meseci talas migracija smanjen izgradnja Prihvatnog centra je poslužila svrsi, tvrde nadležni. Migrante je obišao i državni sekretar Nenad Ivanišević.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvi migranti stigli u Prihvatni centar u Subotici

Izvor: RTS, 21.Jan.2016

U Suboticu je noćas stigla grupa od 116 migranata koji su smešteni u privremeni prihvatni centar za azilante na periferiji Subotice, prvi put od njegovog otvaranja pre dva meseca. . Migranti iz Iraka, Avganistana i Sirije...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.