Venger spremio 23 miliona evra za Nevena Subotića

Izvor: Blic, 11.Nov.2010, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venger spremio 23 miliona evra za Nevena Subotića

Kriza u odbrani Arsenala primorala je Arsena Vengera da pod hitno potraži pojačanja zadnjoj liniji, a prema pisanju engleskih medija prva želja je štoper Borusije Dortmund Neven Subotić.

Venger je tokom leta u Arsenal doveo Lorana Koščielnog i Sebastijana Skilaćija, ali se ovaj tandem pokazao kao potpuno nepouzdan.

Česti kiksevi i isključenja već su dosta koštali "tobdžije”, a kada se doda odsustvo teže povređenog Tomasa Vermelena jasno je zašto >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je stručni štab već bacio oko na potencijalna pojačanja.

Prema pisanju engleske štampe Arsenal je zainteresovan da već u januaru dovede Filipa Meksesa kome sledeće godine ističe ugovor, ali je prioritet broj jedan ipak Neven Subotić (21) za koga je Venger prema pojedinim navodima već spremio 23 miliona evra.

Subotić se u nekoliko navrata pominjao ko moguće pojačanje Arsenala, ali se nezvanično za njega zanima veliki broj klubova, uključujući Juventus, Inter i Real Madrid. Borusija je zbog toga reagovala i sa njim produžila ugovor do 2014. godine, ali je izvesno da će on u jednom trenutku moći da ode za odgovarajuću sumu novca.

Srpski reprezentativac je i u trećoj sezoni u Dortmundu nezamenljiv u poslednjoj liniji ekipe i već ima 19 nastupa i jedan postignuti pogodak, dok Borusija ozbiljno ističe kandidaturu za prvu titulu posle devet godina.

Subotić je od dolaska na Vestfalen 2008. godine odigrao 78 mečeva i postigao devet golova.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.