Veljović: Verujem da je Tijana živa

Izvor: Politika, 05.Avg.2014, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veljović: Verujem da je Tijana živa

U vozu kojim je devojčica iz Subotice došla u Bajmok baš tog dana nisu radile kamere. Da li je to slučajnost ili ne, utvrdiće dalja istraga, kaže direktor policije

Verujem da je Tijana živa i najsrećniji bih bio, i kao čovek i kao policajac, da je ovih dana zajedno vidimo ovde, rekao je u Bajmoku direktor policije Milorad Veljović. On je u subotičko prigradsko naselje došao da vidi dokle se stiglo sa istragom, i naglasio da je slučaj nestanka petnaestogodišnje Tijane >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Jurić „prioritet nad svim prioritetima”.

Upitan da li postoje indicije koje bi ukazivale na to da li je Tijana oteta, da li je nestala ili je reč o nečem trećem, Veljović je rekao da ima mnogo verzija, a da je od sada u opticaju još jedna.

– U vozu kojim je Tijana iz Subotice došla u Bajmok baš tog dana nisu radile kamere. To su inače novi vozovi u kojima postoje kamere. Da li je to slučajnost ili ne, utvrdiće dalja istraga, ali je činjenica da one tog dana nisu radile. Proveravamo i sva vozila koja su bila na potezu kojim se Tijana kretala, sve osobe koje su bile tamo… – kazao je direktor policije.

Istraga se vodi u nekoliko pravaca, a od sada je u nju uključena i služba za visokotehnološki kriminal. Za sada, rekao je Veljović, ne može da se govori o detaljima istrage jer je ona u toku, ali je važno da postoje tragovi koji daju naznake da bi ovaj slučaj uskoro mogao da bude rešen. On je naglasio i da je on izuzetno delikatan i težak, i da „svakako neće biti ostavljen po strani”.

– Na ovom slučaju radi oko stotinu pripadnika MUP-a, ne samo iz Subotice, već i iz Beograda. Maksimalnu podršku, domaćim istražnim organima pruža i policija Mađarske, a srpski istražni organi u svakodnevnom su kontaktu i sa kolegama iz Interpola, Evropola. Ovo je slučaj koji mora da se reši što pre i nećemo stati dok ne bude tako – kazao je Veljović i dodao da je razgovarao sa ocem nestale devojčice i da je saradnja sa članovima porodice Jurić izuzetno dobra.

Na pitanje novinara koji su aludirali na ubistvo Milice Barašin od 7. oktobra 2010. godine koje do danas nije razjašnjeno, da li u Subotici i njenoj okolini ima još nerasvetljenih slučajeva, Veljović je rekao da policija pokušava da reši i taj slučaj.

Tijana Jurić nestala je u noći između 25. i 26. jula. Toga dana ona se vratila sa letovanja u Buljaricama na koje je išla sa dugogodišnjim prijateljima u organizaciji škole. Rekla je majci da ide u Bajmok, gde joj žive baba i deda sa majčine strane, jer je poslednji dan turnira u malom fudbalu i da želi da vidi drugare. Majka je nagovarala da ostane, da se ispričaju, ali joj je Tijana kazala da će se videti sutra u Bajmoku i da će tada razgovarati. Majka ju je ispratila na železničku stanicu, sačekala da voz krene… Tada ju je poslednji put videla.

Tijanin otac Igor ispričao je za „Politiku” da je na osnovu onoga što je čuo od policije i ćerkinih prijatelja, ona sa drugaricom i drugom oko deset minuta posle ponoći krenula kući sa terena na kojem se odigravao turnir.

– Kada je stigla do kafane „Polet”, svega nekoliko metara od bakine kuće, setila se da drugaru nije vratila duks koji je od njega pozajmila u sportskom centru i rekla da ide nazad. Uprkos tome što su joj kazali da nema potrebe da to radi i da će mu sutradan vratiti duks, Tijana je pošla – ispričao je otac nestale devojčice.

----------------------------------------------

Apel Tijaninog oca

– Tijaninom otmicom dovoljno je zla učinjeno. Apelujem na onoga ko je otrgao iz našeg zagrljaja da ne učini neko veće zlo. Zahvaljujem svim prijateljima, medijima i ljudima koji nas ne poznaju što nam pomažu i velika su nam podrška u ovoj teškoj situaciji i molim ih da ne posustanemo! Da nastavimo da tragamo za Tijanom – apelovao je Igor Jurić.

Potraga za Tijanom je, nastavlja otac nestale devojčice, borba za svu nestalu decu.

Svakodnevno sam u kontaktu sa prijateljima i policijom Belgije. Svi su spremni da pomognu. Od sada se na graničnim prelazima Horgoš i Kelebija dele plakati na engleskom jeziku sa Tijaninom slikom i brojevima telefona na koje svi stranci koji idu u zemlje Evrope mogu da se jave ukoliko je vide. U Segedinu i Subotici biće postavljena dva bilborda sa njenom slikom – rekao je Igor Jurić.

M. Derikonjić

objavljeno: 05.08.2014.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.