Veliko priznanje Gerontološkom centru u Subotici

Izvor: Blic, 21.Jan.2012, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliko priznanje Gerontološkom centru u Subotici

Rukovodstvo Gerontološkog centra iz Subotice će, u periodu od februara do decembra ove godine, učestvovati u radu stručne grupe koju je formirala Evropska socijalna mreža (ESN).

ESN okuplja vodeće ljude najvažnijih ustanova u sistemu socijalne zaštite u Evropi i predstavlja ključnog partnera Generalnom direktoratu za socijalna pitanja Evropske komisije u Briselu.

Kako se navodi u saopštenju subotičke socijalne ustanove, posao stručne grupe biće ocena uticaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji je ekonomska kriza imala na sistem socijalne zaštite u zemljama članicama Evropske unije i zemljama potencijalnim članicama EU, odnosno ocena rada rukovodećih i menadžerskih struktura u ustanovama socijalne zaštite.

Pored toga, stručna grupa će formulisati konkretne predloge za poboljšanje rada rukovodećih struktura u ustanovama socijalne zaštite i razmotriće ulogu inovacija u sektoru socijalne zaštite.

Kao potvrda važnosti zadataka i poslova koje će radna grupa obavljati, najbolje govori činjenica da će u njenom radu učestvovati stručnjaci najvišeg profila, poput profesora Univerziteta u Birmingemu, predstavnika Kraljevskog socijalnog fonda u Londonu, Evropskog centra za socijalnu politiku i istraživanje, odnosno predstavnika vlada Finske, Italije i Belgije.

Jedini učesnik iz Srbije, a ujedno i sa teritorije čitavog Zapadnog Balkana, biće dr Nenad Ivanišević, predstavnik Gerontološkog centra iz Subotice.

Učešće Gerontološkog centra predstavlja veliki uspeh menadžmenta, pre svega, stručnog osoblja ove ustanove, a niz radnih sastanaka koji će biti održani u narednih 10 meseci, biće prilika da se sagovornicima iz drugih država i EU predoče rezultati rada u Subotici, kao i ideje za dalja poboljšanja u ovoj oblasti, navodi se u saopštenju subotičke ustanove.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.