Vekna hleba u Subotici 47,55 dinara

Izvor: Kurir, 05.Okt.2012, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vekna hleba u Subotici 47,55 dinara

Cena hleba u većini pekara bila je 43 dinara, dok je u okolnim mestima bila između 44 i 45 dinara, a pekari su tražili da cena bude 55 dinara po vekni

SUBOTICA - Privatni pekari u Subotici povisiće od ponedeljka cenu hleba na 47,55 dinara po vekni, izjavio je predsednik sekcije pekara pri opštem udruženju zanatlija u Subotici Branislav Borović.

Prema njegovim rečima, nova cena hleba usklađena je sa poslednjom Uredbom Vlade Srbije o obaveznoj proizvodnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i prometu hleba od brašna "T-500".

On je precizirao da se nova cena sastoji od nekoliko komponenti. Proizvođačka cena iznosi 41,54 dinara za veknu, i uz maksimalnu maloprodajnu maržu od 6 odsto, koja iznosi 2,49 dinara, čini cenu od 44,03 dinara za veknu. Kada se na to doda porez na dodatu vrednost od 8 odsto, kupci će za veknu osnovne životne namirnice plaćati 47,55 dinara.

"Velike pekare su već podigle cene, pa smo na osnovu toga i mi odlučili da povisimo cene, i to od ponedeljka" - rekao je Borović.

Prema njegovim rečima, cena hleba u većini pekara u Subotici bila je 43 dinara, dok je u okolnim mestima bila između 44 i 45 dinara, a pekari su tražili da cena bude 55 dinara po vekni.

Borović smatra da srazmerno s poskupljenjem sirovina i energenata minimalna cena hleba trebala bi da bude 55 dinara i da "nije jasno zbog čega je jedino nama cena ograničena".
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.