Vasin: Vučić se kiti tuđim perjem

Izvor: RTS, 03.Sep.2015, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vasin: Vučić se kiti tuđim perjem

Potpredsednik Pokrajinske vlade Miroslav Vasin optužio je danas predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da se "kiti tuđim perjem" i sebi prisvaja zasluge za pojedine strane investicije, iako ih je realizovala vlada koju je predvodila Demokratska stranka.
Vasin je u saopštenju naveo da današnje Vučićevo otvaranje pogona "Svarovski" u Subotici predstavlja "kićenje tuđim perjem", jer sadašnja Vlada >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije nije imala nikakav doprinos u dovođenju tog investitora, prenosi Beta.

Podsetio je da je zahvaljujući aktivnostima Vlade Srbije u martu 2012. godine potpisan ugovor, u prisustvu tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića, o dolasku "Svarovskog" u Suboticu.
"Nakon toga, Pokrajinska vlada je veoma značajno pomogla izradu planske dokumentaciju za izgradnju fabrike i sve je to rezultiralo time što se fabrika danas otvara. Ali, otvara je predsednik vlade čija vlada nije imala nikakav doprinos u dovođenju ovog stranog investitora", rekao je Vasin.
Vasin je podsetio da je Vojvodina nosilac priznanja prestižnog Fajnenšel tajmsa kao najatraktivniji region srednje veličine u privlačenju stranih investicija i dodao da je u Vojvodini realizovano više od 45 odsto svih stranih investicija u Srbiji, među kojima je i kompanija "Svarovski".
"To nije prvi put da Aleksandar Vučić otvara pogone u Vojvodini, iako njegova vlada do sada na teritoriju Vojvodine nije dovela nijednu značajnu stranu kompaniju, i sve što je otvarano su kompanije koje su dovedene u vreme vlade Mirka Cvetkovića i zahvaljujući aktivnostima Pokrajinske vlade", rekao je Vasin.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ko se kiti Svarovskim?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2015

Potpredsednik Pokrajinske vlade Miroslav Vasin optužio je danas predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da se "kiti tuđim perjem" i sebi prisvaja zasluge za pojedine strane investicije, iako ih je realizovala vlada koju je predvodPotpredsednik SNS Igor Mirović izjavio je danas da pokrajinska...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.