Izvor: Luftika.rs, 09.Mar.2022, 12:00

Vanredni nadzor u centru za socijalni rad nakon smrti maloletnice u Subotici

Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku sproveo je vanredni inspekcijski nadzor zbog smrti maloletne devojčice u Subotici, koja je 4. marta pobegla od kuće i potom pronađena mrtva.
Devojčica je boravila oko mesec dana u hraniteljskoj porodici. Zbog depresije je bila na terapiji i posećivala psihologa, ispričala je medijima hraniteljka kod koje je boravila.
Nakon nestanka, policija i porodica su intenzivno tragali za njom, sve dok njeno telo nije pronađeno 8. marta u jutarnjim >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << časovima, piše 021.
Ovim povodom je resorni sekretarijat obavio vanredni nadzor u Centru za socijalni rad i Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Subotici.
– Nakon izvršenog inspekcijskog nadzora u ovim ustanovama socijalne zaštite, može se konstatovati da je postupano u skladu sa propisanim procedurama vezanim za hraniteljsku zaštitu iz nadležnosti inspekcije socijalne zaštite. S obzirom na tragičan ishod, Pokrajinski sekretarijat će nakon dobijanja izveštaja Policijske uprave Subotica i drugih nadležnih službi, razmotriti osnov za dalje postupanje – saopštio je sekretarijat.
Tužna sudbina Valentine iz Subotice, pričala je da sebi vidi 2 metra pod zemljom

Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Subotica: Vanredni inspekcijski nadzor u Centru za socijalni rad zbog nestanka devojke

Izvor: Danas, 09.Mar.2022

Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova je nakon saznanja o nestanku sedamnaestogodišnje V. N. V. iz hraniteljske porodice T. Lj. iz Subotice, sproveo vanredni inspekcijski nadzor u Centru za socijalni rad i Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Subotici.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.