Vagoni iskliznuli iz šina

Izvor: RTS, 05.Jul.2012, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vagoni iskliznuli iz šina

Večeras neće saobraćati vozovi iz Beograda za Skoplje i iz Skoplja za Beograd, zbog prekida železničkog saobraćaja koje je izavalo isliznuće teretnog voza u blizini Leskovca, saopštile "Železnice Srbij"

Između železničkih stanica Leskovac i Vinarci, na međunarodnoj magistralnoj pruzi Niš - Preševo, iskliznulo je osam vagona teretnog voza, zbog čega je železnički saobraćaj na ovom pravcu u prekidu, saopšteno je u Medija centru "Železnica Srbije". >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

U saopštenju se navodi da je teretni voz saobraćao iz Leskovca ka Nišu i u svom sastavu je imao 33 vagona koji su bili prazni.

Zbog ovog prekida saobraćaja večeras će biti otkazani polasci iz Beograda za Skoplje i iz Skoplja za Beograd.

Prilikom iskliznuća nije oštećena kontaktna mreža na ovoj deonici, a osim podizanja iskliznulih vagona na kolosek, prema prvim procenama, biće neophodno zameniti i 20-30 pragova.

Ranije je Tanjugu otpravnik stanice Leskovac Sava Mladenović rekao da postoje oštećenja na kontaktnoj mreži.

Pomoćni voz Železnica Srbije i stručne službe su iz Niša odmah krenule do mesta iskliznuća, kako bi pruga što pre mogla biti osposobljena za saobraćaj, a komisija za vanredne događaje srpskih železnica takođe je krenula na lice mesta, kako bi utvrdila uzroke iskliznuća.

Kako RTS nezvanično saznaje pruga neće biti oslobođena do sutra ujutro.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.