Uživo: Južna Koreja - Srbija 1:0, orlove prečka sprečila da izjednače

Izvor: Blic, 03.Jun.2011, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Južna Koreja - Srbija 1:0, "orlove" prečka sprečila da izjednače

Fudbalska reprezentacija Srbije od 13 časova igra u Seulu prijateljsku utakmicu protiv Južne Koreje.

Selektor Vladimir Petrović odlučio je da u ovom meču "orlovi" zaigraju u formaciji 4-3-2-1, a u startnoj postavi našli su se Šaranov - Tomović, Subotić, Biševac, Kolarov - Stanković, Petrović, Ljajić - Mirić, Tošić - Despotović.

Tek što je utakmica je počela, a 40-ak hiljada gledalaca na tribinama stadiona "Sengam" ostalo je u neverici jer je već u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prvom minutu nadmudrena odbrana "orlova", ali Li Jong-Rae nije realizovao idealnu priliku natrčavši na centaršut sa desnog krila.

Ipak, nije morala publika dugo da čeka na radost, jer je kapiten Park Ču-Jong, svojim 17. golom u reprezentativnom dresu, glavom matirao nemoćnog Šaranova u 10. minutu, nakon što je Kolarov zakasnio da odreaguje na dobar centaršut rivala sa leve strane.

Tek posle 17 minuta igre izabranici selektora Petrovića uspeli su da po prvi put priprete, i to kada je Kuzmanović sa distance oprobao svoj udarac, no bio neprecizan pošto je lopta završila na tribanama umesto u mreži. Ipak, bila je to najava bolje igre "orlova" koji su u 20. minutu opasno pripretili rivalu: prvo je Mirić glavom naterao golmana Sung-Rjunga na sjajnu intervenciju posle centaršuta Tošića iz slobodnog udarca, a na loptu je potom natrčao Despotović koji je šutirao kako treba - no "bubamara" se od čuvara mreže odbila ka prečki, a odatle u polje.

Pratite ovaj duel uz Blicsport.rs!

Povezane vesti: Mrdaković ne putuje sa "orlovima" zbog povrede
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.