Uživo: Južna Koreja - Srbija 1:0, Pižon pojačava napad

Izvor: Blic, 03.Jun.2011, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Južna Koreja - Srbija 1:0, Pižon pojačava napad

Fudbalska reprezentacija Srbije od 13 časova igra u Seulu prijateljsku utakmicu protiv Južne Koreje.

Selektor Vladimir Petrović odlučio je da u ovom meču "orlovi" zaigraju u formaciji 4-3-2-1, a u startnoj postavi našli su se Šaranov - Tomović, Subotić, Biševac, Kolarov - Stanković, Petrović, Ljajić - Mirić, Tošić - Despotović.

Tek što je utakmica je počela, a 40-ak hiljada gledalaca na tribinama stadiona "Sengam" ostalo je u neverici jer je već u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prvom minutu nadmudrena odbrana "orlova", ali Li Jong-Rae nije realizovao idealnu priliku natrčavši na centaršut sa desnog krila.

Ipak, nije morala publika dugo da čeka na radost, jer je kapiten Park Ču-Jong, svojim 17. golom u reprezentativnom dresu, glavom matirao nemoćnog Šaranova u 11. minutu, nakon što je Kolarov zakasnio da odreaguje na dobar centaršut rivala sa leve strane.

Tek posle 17 minuta igre izabranici selektora Petrovića uspeli su da po prvi put priprete, i to kada je Kuzmanović sa distance oprobao svoj udarac, no bio neprecizan pošto je lopta završila na tribanama umesto u mreži. Ipak, bila je to najava bolje igre "orlova" koji su u 20. minutu opasno pripretili rivalu: prvo je Mirić glavom naterao golmana Sung-Rjunga na sjajnu intervenciju posle centaršuta Tošića iz slobodnog udarca, a na loptu je potom natrčao Despotović koji je šutirao kako treba - no "bubamara" se od čuvara mreže odbila ka prečki, a odatle u polje.

Do kraja prvog poluvremena lopta se još jednom odbila od okvira južnokorejskog gola, i to kada je Radosav Petrović uočio da je protivnički čuvar mreže previše udaljen od svog uobičajenog radnog mesta, pa je oprobao udarac sa polovine terena - a stativa sprečila da se desi efektno iznenađenje.

Na drugoj strani igrališta, pogodak je sprečila bravura golmana Šaranova, pred kog je u 39. minutu istrčao sam Li Keun-Ho, no intervencija nogom onemogućila je da se mreža po drugi put zatrese.

Drugo poluvreme počelo je uz dve izmene u taboru naše reprezentacije, u igru je ušao levi bek Ivan Obradović, dok je Mirića zamenio napadač Borca Jovan Damjanović. Međutim, nije to usporilo brze akcije domaćih, koji su jedan od brojnih ofanzivnih izleta na našu polovinu terena iskoristili da povedu sa 2:0 i to preko Kim Jung-Voa, koji je ostao sam i prizeman centaršut rutinski sproveo u mrežu nakon što se kompletna odbrana "orlova" stuštila na drugu stranu šesnaesterca.

Pratite ovaj duel uz Blicsport.rs!

Povezane vesti: Mrdaković ne putuje sa "orlovima" zbog povrede
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.