Uskoro obnova pruge na severu Bačke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jun.2021, 08:47

Uskoro obnova pruge na severu Bačke

Sledeća godina je ključna za sever Vojvodine, kada je u pitanju izgradnja železničke infrastrukture. Plan je naime da se završi rekonstrukcija pruge prema Segedinu, i da započnu radovi na deonici pruge Beograd-Budimpešta kod Subotice.

"Ta izgradnja će početi sledeće godine, a što se tiče pruge Subotica-Segedin, do septembra sledeće godine će se izgraditi ta pruga", objašnjava dr Balint Pastor, narodni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poslanik i predsednik Skupštine grada Subotice.

Pastor ističe da će obe pruge dovesti do prosperiteta celog kraja, jer je, kako je objasnio, istorija pokazala da tamo gde prolaze pruga i voz, ta oblast cveta u privrednom i svakom drugom smislu.

"Da ne govorimo o mobilnost, o tome da će Segedin biti na pola sata, odnosno najviše 40 minuta, što će u potpunosti omogućiti nama Subotičanima i svima ostalima to da stanujemo ovde, radimo u Segedinu ili učimo i studiramo u Segedinu, ili obrnuto, što će dovesti do povećanja cena nekretnina i generalno prosperiteta ovog kraja od Subotice ka državnoj granici", dodaje Pastor.

Pastor se zahvalio Vladi Srbije na realizaciji ovih projekata, ali je u isto vreme istakao i značaj pojedinaca koji su svojim radom u ministarstvima doprineli tome da se počne sa izgradnjom ovih značajnih železničkih pravaca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.