Uskoro nova nemačka investicija u Subotici?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Nov.2018, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro nova nemačka investicija u Subotici?

Nemačka i Subotica imaju odličnu saradnju, o čemu između ostalog, svedoči četiri hiljade zaposlenih u nemačkim kompanijama, bespovratna milionska podrška za sanaciju Palićkog jezera, ali i položaj nemačke manjine u Subotici – složili su se danas gradonačelnik Bogdan Laban i ambasador Tomas Šib. Ovo je jedna od prvih aktivnosti novog nemačkog ambasadora u našoj zemlji van Beograda.

Laban se zahvalio Šibu na konkretnoj pomoći Nemačke Srbiji i poverenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koje nemački investitori imaju u Suboticu. Podsetio je da nemačke kompanije u Subotici zapošljavaju oko četiri hiljade radnika. Još jednom se zahvalio na 6,5 miliona evra bespovratne podrške Vlade Nemačke namenjene sanaciji Palićkog jezera, gde prve radove najavljuje za početak naredne godine. Laban je otkrio da Subotica pregovara sa novim investitorom iz Nemačke, proizvođačem auspuha Bojsen.

"Jedna od mogućnosti je da u naš grad dođe jedna poznata nemačka kompanija Bojsen koji se bave proizvodnjom auspuha i sa kojom smo pre nekoliko meseci potpisali memorandum o razumevanju. Predstoje još neki razgovori, nadamo se da će do tog projekta u budućnosti i njegove realizacije doći", kazao je Laban.

Tomas Šib nasledio je Aksela Ditmana na mestu ambasadora Nemačke u septembru. Ekonomija mu je uža specijalnost, a Subotica je jedan od prvih gradova koje je posetio na novoj dužnosti.

"Razgovarali smo i o nemačkoj manjini. Zaista cenimo što ovde veliki broj različitih etničkih manjina žive u slozi. Nemačka manjina uživa podršku Grada Subotice. Oni su veoma aktivni u svom radu i angažmanu, što nas raduje", poručio je Šib.

Posle Subotice, Šib je posetio i Sombor gde se susreo s predstavnicima nemačke nacionalne zajednice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.