Upoznavanje Subotičana sa nemačkom kulturom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2016, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upoznavanje Subotičana sa nemačkom kulturom

Nemački narodni savez ove godine proslavlja dve decenije rada. U Subotici postoji i bilingvalna nastava na nemačko - srpskom i nemačko - mađarskom jeziku ii to u Osnovnoj školi "10. oktobar" i obdaništu "Palčica".

Kako bi se Subotičanima približila nemačka kultura u ovoj ustanovi održavani su besplatni kursevi nemačkog jezika za sve zainteresovane Subotičane.

Oko 200 Subotičana se nalazi na listi čekanja za učenje besplatnog nemačkog jezika. Sanja Nojcer >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je osam meseci pohađala kurs i veoma je zadovoljna.

Centar ima biblioteku sa 4000 štampanih i 3500 digitalnih naslova na nemačkom jeziku. Fond biblioteke sadrži stručna izdanja, enciklopedije, beletristiku, filozofiju i putopisne knjige kao i knjige za decu i omladinu i književne časopise, a svi zainteresovani građani mogu besplatno koristiti usluge biblioteke.

Vlada Savezne Republike Nemačke 2004. godine kupila kuću od 300 kvadrata u Subotici i dala je Nemačkom narodnom savezu. Inače, u industrijskoj zoni Mali Bajmok prisutni su uglavnom nemački i austrijski investitori.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.