Ukrali spomenik u Subotici

Izvor: OkRadio.rs, 20.Okt.2013, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrali spomenik u Subotici

Nepoznati počinioci ukrali su spomenik "Ptica slomljenih krila" u subotu u Subotici. Spomenik  je podignut u znak sećanja na civile različitih nacionalnosti koji su pogubljeni 1944. i 1945. godine.   Nestanak spomenika prijavio je u subotu popodne predsednik Nemačkog narodnog saveza iz Subotice Rudolf Vajs, koji je s delegacijom iz Nemačke želeo da položi vence na Senćanskom groblju, gde se spomenik nalazio, prenosi Beta.   Još uvek se ne zna šta je tačno motiv, materijalna korist ili je spomenik ukraden iz političkih razloga.   Subotička policija je saopštila da traga za počiniocima tog nedela.   ...
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

Nestao spomenik streljanim civilima nakon rata u Subotici

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Okt.2013, 09:53

Nestanak ovog bronzanog spomenika teškog oko 350 kilograma otkrili su posetioci iz udruženja Nemaca Subotice i Pečuja koji su došli da polože vence na zajedničku grobnicu.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.