Ukinuta linija Feketić - Segedin

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2020, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinuta linija Feketić - Segedin

Od početka godine više ne saobraća autobus između Feketića i Segedina u Mađarskoj. U "Suboticatransu" kažu da su bili prinuđeni da ukinu ovu liniju jer na njoj nisu imali dovoljno putnika. Sa druge strane, putnici pišu peticiju da se linija vrati, makar i po cenu skuplje karte.

Početkom januara definitivno je ukinuta autobuska linija Feketić – Segedin. Putnike su na ovoj liniji zajednički prevozili "Bečejprevoz" i "Suboticatrans", da bi se pre tri meseca prvo bečejski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prevoznik povukao iz posla, a sada i subotički. Kao razlog navode nerentabilnost ove linije.

"Opet smo radili analize, partneri su odustali, mi smo pokušali, međutim, zaista nije isplativo", kaže rukovodilac gradskog prevoza JP "Suboticatrans" Igor Prlja.

Linija je funkcionisala sedam godina, prvo od Novog Sada do Segedina, da bi pre pet godina bila skraćena, takođe zbog manjka putnika. Lokalni mediji u Feketiću objavili su da je u toku prikupljanje potpisa podrške za peticiju kojom bi se ova linija ponovo uspostavila, sa manjim brojem polazaka ili sa skupljom kartom, jer je to bila jedina veza ovog dela Vojvodine sa Segedinom u kojem se određeni broj dece školuje.

"Mi ćemo svaku peticiju, svih građana razmotriti, videćemo da li postoji neki metod da se ta linija na neki način vrati. Naravno, stojimo na raspolaganju, namera je postojala i dobra volja da se to radi, međutim, mi to ne možemo da radimo na štetu naših zaposlenih i na kraju krajeva, našeg osnivača Grada Subotica", dodaje on.

Svima koji putuju u Segedin na raspolaganju ostaje redovna linija, s polaskom iz Subotice u šest i trideset i povratkom u petnaest i trideset, ali problem za stanovnike Feketića, Malog Iđoša i Bačke Topole predstavlja nedostatak veze sa Suboticom u ranim jutarnjim satima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.