Ugovor o Koridoru 10 do kraja nedelje

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 24.Mar.2010, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugovor o Koridoru 10 do kraja nedelje

BEOGRAD - Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio je da će do kraja ove sedmice biti potpisan ugovor sa pobednikom na tenderu za izgradnju 110 kilometara severnog kraka Koridora 10, od Novog Sada do Horgoša i od Subotice do Kelebije.

- To će biti završeno do kraja ove nedelje - rekao je Mrkonjić.

Ministar Mrkonjić je ranije izjavio Tanjugu da "nijedna ponuda nije bila sasvim do kraja dobra".

- Siguran sam da će potpisivanje ugovora biti sledeće >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << nedelje, do 20. marta i očekujem da radovi mogu da počnu već oko 27. marta - kazao je tada Mrkonjić i izrazio očekivanje da će taj posao biti gotov u narednoj godini.

Na tender za izgradnju severnog kraka Koridora 10 prijavili su se domaći konzorcijum na čelu sa Preduzećem za puteve "Beograd" (Nibens grupa), hrvatsko preduzeće "Hidroelektra niskogradnja" iz Zagreba u konzorcijumu sa "Vojputem" iz Subotice, kao i preduzeće "Primorje" iz Slovenije.

Ministarstvo za infrastrukturu je prošlog meseca obustavilo tender, jer ponuđači nisu ispunili uslove za izbor najpovoljnije ponude prema Zakonu o javnim nabavkama.

Ministar je kazao da će završetkom izgradnje novog mosta kod Beške i obilaznice oko Novog Sada kompletna deonica Beograd - Novi Sad biti gotova do polovine 2011. godine.

Mrkonjić je izrazio nadu da će na izgradnji severnog kraka Koridora 10 biti angažovana domaća preduzeća, koja su prošle godine uradila ukupno 50 kilometara poluautoputa - 20 kilometara na jugu, 20 na severu i 10 kilometara na obilaznici oko Beograda.

- Tu su stekla potrebna iskustva da bi mogli da rade sada zajedno gore na severu, dakle radiće više od 20.000 naših radnika iz tih preduzeća, a da ne govorim o ostaloj infrastrukturi koja će biti pored toga - naveo je ministar, dodajući da ukupna vrednost radova oko 10 milijardi dinara.

Tender je raspisan za učešće u izgradnji 110 kilometara poluautoputa, odnosno leve trake autoputa od Novog Sada do Horgoša, i to na deonici između Horgoša i 28. kilometra od granice i između 38. kilometra i 98. kilometra, kao i deonici između Kelebije i Subotice.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.