Ugašen subotički pronatalitetni fond

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2017, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugašen subotički pronatalitetni fond

Subotička Skupština ugasila je lokalni fond namenjen subvencionisanju stambenih kredita porodica sa decom. Opozicija je ovo ocenila kao loš potez, dok vlast tvrdi da je na ovaj korak bila prinuđena po nalogu Državne revizorske institucije. Mnogo bure na današnjoj sednici subotičke skupštine podiglo je i imenovanje vršioca dužnosti ART bioskopa Aleksandar Lifka.

Posle deset godina postojanja, plasiranih više od dva miliona evra i zbrinjavanja više od 220 porodica sa decom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << subotička Skupština ugasila je Stambeno-kreditni pronatalitetni fond.

Opozicija ovo smatra pogrešnim rešenjem u momentu kada mnogi zahvaljujući dvojnom državljanstvu napuštaju ovaj grad.

"U situaciji kada nam veliki broj mladih ljudi odlazi i tada gde može grad da pomogne – tamo ne možemo da zaustavimo te slavine. Moramo da otvorimo te mogućnosti i nastavimo pomoć mladim ljudima", smatra Jene Maglai iz Pokreta za građansku Suboticu.

U vladajućoj većini kažu da su na ovaj potez bili prinuđeni jer je Državna revizorska institucija ukazala na nekoliko nepravilnosti i nedostataka u funkcionisanju ovog Fonda.

"Mi jednostavno ne možemo i pored najbolje volje da nastavimo rad fonda koji nije u skladu sa zakonom. To ne znači da se neće tražiti neka sledeća rešenja i da se neće pokušati da se nastavi dobra inicijativa vezana za pomoć mladima oko rešavanja stambenog pitanja", kaže Veljko Vojnić iz SNS.

Vlast i opozicija imali su dijametralno suprotne stavove o kvalifikaciji i radnom iskustvu novopostavljenog vršioca dužnosti direktora ART bioskopa Aleksandrar Lifka, Gordane Guberinić.

"Šta je to što je biofarmingu blisko u odnosu na kulturu, zašto baš jedan menadžer bez ikakvog iskustva u kulturi dobija da vodi ovu ustanovu, kada imamo one koji imaju više iskustva", pitala je Đorđija Aksentijević iz Pokreta za građansku Suboticu.

"Onaj ko želi da se bavi kulturom za to mu ne treba posebno obrazovanje, a oblast kulture jeste onaj deo koji takođe treba se uredi, i tamo su potrebni menadžeri i ustanove kulture treba da vode takođe menadžeri", odgovara Vojnić.

Iako nije ni bila na dnevnom redu, izgradnja objekata za smeštaj migranata bila je tema današnje skupštine, gde je deo opozicije izrazio protivljenje ovom projektu i najavio da će zatražiti održavanje vanredne sednice Skupštine na ovu temu.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Skupština grada Subotice imenovala ekonomistu za v.d. direktorke ART bioskopa Lifka

Izvor: Blic, 27.Apr.2017

Skupština grada Subotice imenovala je danas za vršioca dužnosti direktorke ART bioskopa Lifka inženjera agronomije i ekonomistu sa iskustvom u semenarstvu Gordanu Guberinić...Tu odluku je podržala većina odbornika vladajuće koalicije Srpske napredne stranke (SNS) i Saveza Vojvođanskih Mađara...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.