Udovičić posetio Severnobački okrug: Svaki dres i gol nada da će više dece ući u sistem sporta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jun.2020, 17:10

Udovičić posetio Severnobački okrug: Svaki dres i gol nada da će više dece ući u sistem sporta

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas Severnobački okrug. On je posetio manje, ali za te sredine, značajne sportske klubove u Njegoševu i Bikovu, dok je u Subotici otvorio mali sajam sporta.

Za svojih sedam decenija postojanja, Fudbalski klub Bikovo za meštane istoimenog sela izrastao je u mesto okupljanja omladine. Danas ih je posetio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, a nekoliko desetina mladića koji ovde treniraju od danas imaju i novu opremu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
„Dok ima ljudi koji vole svoje selo i svoj klub, uvek budućnosti ima, samo treba da se radi. Ali, to nama nikada nije problem”, kaže predsednik ovog kluba Milenko Garić.

Fudbalski klub Bikovo je deo sportske porodice Subotice koja okuplja skoro stotinu pedeset klubova. Deo njih predstavio se sa oko četiri stotine dece na prvom malom sajmu sporta.

„Mnogo važniji aspekt sajma sporta je da promovišemo sportove, promovišemo možda i one sportove koji nemaju dovoljno prisustva u medijima i da podstaknemo sve građane na odgovornost da je najvažnije da se bavimo rekreacijom i sportom“, istakao je ministar Udovičić.

Omasovljenja sporta i dobrih rezultata nema bez dobre baze. Da bi se ona stvorila u Subotici su u proteklom periodu obnovljeni brojni tereni, među kojima se izdvaja rekonstrukcija gradskog stadiona.

„Teško je to bilo izvesti bez pomoći Ministarstva za omladinu i sport. Takođe smo klimatizovali Halu sportova“, ističe član gradskog veća za omladinu i sport Subotice Nemanja Simović.

Slična ulaganja realizuju se i u Bačkoj Topoli, kako u gradu, tako i u selima, među kojima se izdvaja Njegoševo, u kojem funkcioniše fudbalski klub Proleter, koji je takođe od danas bogatiji za novu opremu.

„Iskreno smatramo da svaka lopta, svaki dres, svaki gol, svaki sportski rekvizit je nada da će biti više dece u tom sportskom klubu i da će, generalno, više dece ući u sistem sporta“, rekao je Udovičić u Njegoševu.

„Smatramo da je jako značajno ulagati i u manje sportske klubove i u manje sredine. Tu se trudimo da izgradimo i poboljšamo sportsku infrastrukturu“, dodao je predsednik Skupštine Opštine Bačka Topola Saša Srdić.

S porukom da ne postoje veliki i mali već da svi igraju u istom timu, ministar Udovičić posetio je danas i Feketić i lokalni fudbalski klub Jadran.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

VANJA UDOVIČIĆ: Ne postoje mali i veliki, svi smo u istom timu!

Izvor: Kurir, 09.Jun.2020

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić izjavio je danas, prilikom posete Fudbalskom klubu Jadran u Feketiću, da "ne postoje veliki i mali, već da svi igraju u istom timu".

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.