Ubijen Filip Vilotijević na obali Palića

Izvor: Politika, 03.Okt.2015, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen Filip Vilotijević na obali Palića

Prema nezvaničnim informacijama, žrtva, koja je poznata policiji zbog nasilničkog ponašanja i trgovine narkoticima, izrešetana sa 15 metaka

Subotica – U petak oko 23 časa, na obali Palićkog jezera, iz vatrenog oružja ubijen je Filip Vilotijević (28), koji je odranije poznat policiji zbog nasilničkog ponašanja i trgovine narkoticima.

Prema nezvaničnim informacijama, žrtva je izrešetana >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << sa 15 metaka, dok je sedela u vozilu „be-em-ve”. Telo i vozilo, prema rečima očevidaca, završili su u jezeru, sa njegove južne strane, između drugog i trećeg sektora. Sa ubijenim Vilotijevićem u automobilu je bio i A. K. (25), koji je ranjen. Dr Goran Babičković, dežurni lekar na hitnom prijemu Opšte bolnice u Subotici, saopštio je „Politici” da je hitna pomoć dovezla A. K. oko 23.45, sa prostrelnim ranama desne nadlaktice i desne butine, da mu je pružena medicinska pomoć i da je posle toga toga, na sopstveni zahtev, pušten na kućno lečenje.

O ovom događaju subotička policija izdala je šturo saopštenje, ne navodeći ni inicijale žrtve i povređene osobe, obaveštavajući da je u napadu iz vatrenog oružja oko 23 časa na području Aleksandrovih salaša jedna osoba preminula, dok je druga osoba povređena. Takođe se navodi da je tužilac Višeg javnog tužilaštva krivično delo kvalifikovao kao teško ubistvo, te da policija radi na njegovom rasvetljavanju.

Novosadski Radio 021 preneo je informaciju da je reč o Filipu Vilotijeviću, koga je pre mesec dana Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno osudio na dve i po godine zatvora zbog pucnjave iz pištolja u klubu „Džast vanila” na Adi Ciganliji 2011. godine, jer je ispalio hitac u pod. Istovremeno, Vukašinu Cmiljaniću (23) ukinuta je presuda od devet godina zatvora zbog pucnjave u ovom klubu, kada je slučajno ubijena Tamara Radulović (29).

Filip Vilotijević je sin Kićuna Vilotijevića koji je 1999. ubijen u sačekuši ispred novosadskog kafića „Kaskada”. Radio 021 navodi da je važio za jednog od vođa crnogorskog kriminalnog klana u Novom Sadu. Sin Filip se još kao maloletnik našao pred Većem za maloletnike, koje ga je osudilo za krivično delo ubistva u pokušaju i nedozvoljeno nošenje oružja.

Ubistvo Filipa Vilotijevića odigralo se na obilaznom putu oko Palićkog jezera, u izolovanom nizu kuća i salaša, i za sada je nepoznato šta je Vilotijević tamo radio.

A. I.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.