Izvor: Radio 021, 06.Jan.2019, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubica sa Banovog brda likvidirao i novosadskog kriminalca?

Pripadnici MUP-a identifikovali su muškarca koji je juče na Banovom brdu ubio Nebojšu Markovića - reč je o Subotičaninu Der Čabi (38), za kojim je u toku opsežna potraga širom Srbije.

Čaba je, podsetimo, uhapšen 2017. godine u Sarajevu, kad je sa Markom Gojčevićem iz Bara planirao ubistvo. Dvojac tada nije otkrio nalogodavce, niti koga su došli da likvidiraju.

Der Čaba važi za plaćenog ubicu. On je 2004. godine priznao da je ubio novosadskog kriminalca >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Branislava Jelačića. Tom ubistvu je prethodio sukob oko uticaja na novosadskom narko-tržištu. Detalje te priče čitajte OVDE.

Sve policijske jedinice su na nogama i pretresaju brojne lokacije u potrazi za Čabom, dok se nadgledaju i svi granični prelazi u potrazi za osumnjičenim.

Trenutak kada Čaba puca u Markovića ispred njegove kuće zabeležile su i nadzorne kamere iz doma žrtve.

Motiv likvidacije još uvek je nepoznat, ali se spekuliše da se dovodi u vezu sa neraščisćenim računima Markovićevog šuraka Aleksandra Š, inače pripadnika međunarodne bande "Pink Panter".

Podsećanja radi, pucnjava se dogodila oko 10 sati ispred porodične kuće u kojoj je Marković živeo sa suprugom i bebom, u trenutku kada je izašao do automobila da spakuje kolica za bebe, piše Blic.

Pucač je na pištolju imao prigušivač, te niko od komšija i članova porodice nije čuo smrtonosne hice koji su završili u Markovićevim grudima i glavi. Još dok je na licu mesta trajao uviđaj, govorkalo se da je najverovatnije ubijen pogrešan čovek, te da je prava meta bio upravo njegov šurak, Aleksandar Š, kriminalac poznat policiji.

Ipak, zvanična potvrda o ovome još uvek nije stigla.

Autor: Blic, Dnevnik

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

HLADNOKRVNI OSMEH, PA METAK U ŽRTVU Ubica sa Banovog Brda poznat po likvidaciji NOVOSADSKOG KRIMINALCA

Izvor: Blic, 06.Jan.2019

Likvidacija Nebojše Markovića (37), koja se juče ujutru odigrala na Banovom brdu, izvršena je hladnokrvno i bez emocija, a obarač je povukao Subotičanin Čaba Der (39), ubica od ranije poznat policiji, ali i srpskoj javnosti.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.