UŽIČKI PUTEVI GRADIĆE BOLNICU U ALŽIRU

Izvor: Kurir, 05.Jan.2011, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIČKI "PUTEVI" GRADIĆE BOLNICU U ALŽIRU

UŽICE - Užički "Putevi" završili su proteklu poslovnu godinu sa minimalnom dobiti, ali je veliki uspeh ovog preduzeća što je za prvo polugodište 2011. godine obezbedilo poslove vredne 8,5 milijardi dinara, izjavio je novinarima Milan Bojović, direktor firme.

Kako je početak 2010. godine bio izuzetno težak, rekao je Bojović, građevinska sezona za ovo preduzeće počela je praktično u maju, kada su počeli radovi na deonici severnog kraka Koridora 10, od Subotice do Horgoša, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u dužini 30 kilometara i vrednosti oko 30 miliona evra.

- Poslovi na deonici puta Ub - Lajkovac, vredni 23 miliona evra, započeti su krajem leta i biće intenzivirani na proleće - rekao je direktor "Puteva".

Pored poslova u Srbiji i Crnoj Gori užičke putare ove godine očekuju i radovi u Alžiru, gde će biti angažovani na izgradnji jedne bolnice. Vrednost tog posla je, prema rečima Bojovića, oko 14 miliona evra.

- Pre nekoliko dana 'Putevi' su kupili Preduzeće za puteve Vranje, koje u devet opština tog regiona zapošljava oko 500 radnika angažovanih na održavanju 1.300 kilometara magistralnih i regionalnih puteva u tom delu Srbije - saopštio je Bojović.

On je rekao da su "Putevi" prošle godine u nabavku nove opreme investirali oko sedam miliona evra i u radni odnos primili 320 radnika, među kojima i 15 mladih inženjera.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.