UO SLOBODE: Na suđenje Veselinovića 20 primedbi

Izvor: Sportski Žurnal, 12.Mar.2014, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UO SLOBODE: Na suđenje Veselinovića 20 primedbi

UO Slobode oglasio je još jednim saopštenjem, posle gostovanja u Novom Pazaru. Potpisao ga je predsednik Dragan Subotić i prenosimo ga uz redakcijsku opremu teksta:
– Sloboda Point je uvek bila protagonista ideja da se utakmica igra pred navijačima oba kluba.
Podsećamo da smo tražili dopisom od Disciplinske komisije FSS da ukine kaznu zabrane igranja bez prisustva publike u Novom Pazaru, uoči našeg gostovanja u prošlom prvenstvu. Igranje bez publike nema smisla.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << /> Podsećamo i da su nas nefudbalski ambijent i atmosfera pratili uvek kada smo igrali u Novom Pazaru – oba puta smo igrali bez prisustva publike, a u jednoj od utakmica bio je prekid zbog dojave o podmetnutoj bombi na stadionu.
Do danas, od FK Novi Pazar, niti od nadležnih organa FSS, Zajednice Super lige i državnih organa nismo dobili ni objašnjenje ni izvinjenje za taj događaj.
Neprihvatljivo je da se zapisnik sa utakmice sastavlja van restriktivnog prostora, a da u prostoriji za sastavljanje zapisnika prisustvuju nezvanična lica kojima tu nije mesto.
Posebno konstatujemo da na  poslednjoj utakmici, 8. marta 2014, delegat utakmice nijednom prilikom nije reagovao po Uputstvima za vršenje delegatske dužnosti kada su od strane domaće publike u teren ubacivani razni predmeti  usmereni ka klupi za rezervne igrače Slobode Point, kada je domaća publika na rasističkoj osnovi vređala naše igrače i po završetku utakmice, kada je pripadnik redarske službe, na najgrublji način, vređao svakog igrača Slobode Point na ulasku u tunel.
Delegat utakmice nijednom rečju u zapisniku sa utakmice nije zabeležio  navedeno.
Saopštenje Novog Pazara, tj. stavovi zvaničnih lica, u najvećem delu su neistiniti, jer nije postojala dobra namera da se prihvate gosti iz Užica, a posebno je netačna konstatacija da su ulaznice za utakmicu bile ranije puštene u prodaju. Firma „Tiket lajn” to je uradila tek u subotu 8. marta u 10 časova.
Ako se zamera predsedniku kluba što se na sportski način radovao kada je njegova ekipa postigla pogodak, onda se prihvataju kritike iz Novog Pazara na račun ponašanja predsednika Slobode Point u loži.
UO Slobode Point analizirao je suđenje utakmice u Novom Pazaru i uočeno je preko 20 primedbi na odluke Slobodana Veselinovića iz Valjeva, koje su evidentirane u zvaničnoj žalbi kluba. Toliki broj grešaka je frapantan i alarmantan za jednu utakmicu.
Sloboda Point više neće tolerisati neregularne uslove igranja, neprofesionalnost i neodgovoran rad službenih lica na našim i na drugim utakmicama JSL.
Tražimo od organa FSS, Zajednice Super lige i državnih organa da  na najprofesionalniji način daju pun doprinos kako bi se takmičenje vratilo u normalne tokove, a u zavisnosti od preduzetih mera UO Slobode Point će na narednoj sednici doneti stav o celishodnosti nastavka takmičenja u Super ligi.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.