U tradicionalnoj trci Deda Mrazeva učestvovalo preko 2.000 učesnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2019, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U tradicionalnoj trci Deda Mrazeva učestvovalo preko 2.000 učesnika

Na Paliću održana je tradicionalan Trka Deda mrazova s tim da ove godine organizovana je i humanitarna akcija "Budi i ti Deda Mraz" u okviru koje su se sakupljali paketići za decu korisnike Narodne kuhinje na teritoriji grada Subotice.

Više od 2.000 Deda Mrazeva, ili Mikulaša svih generacija, trčalo je i šetalo duž obale Palićkog jezera. Pre 21 godinu bilo je 12 učesnika, a danas je postala jedna od omiljenih sportskih manifestacija na Paliću. Uslov da učesvujete u Trci >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je da imate kapu Deda Mraza ili kostim.

U okviru trke Deda Mrazeva realizivoana je humanitarna akcija u okviru koje su se sakupili slatki paketići za 191 dete koji su korisnici Narodne kuhinje u uzrastu od 2 do 14 godina.

"Za sada je veliki odziv.Drago mi je što su ljudi prepoznali karakter ove manifestacije i izašli na Palić i pomogli deci kojoj je to potrebno", rekla je Radmila Šakić, "Park Palić".

Ove godine nije bilo prijava, a medalje su dobila sva deca koja su učestvovala do 18.godina. Organizatorka Elvira Janoši kaže da je imala jedan san koji se ostvario.

"To je 1500 metara. Trči se do Ženskog štranda, obalom, gore kod hotela do crkve i nazad biciklističkom stazom i kroz glavni ulaz nazad do cilja", kaže organizatorka Elvira Janoši.

"Jako smo srećni MZ "Palić" već 13 godina učestvuje u organizaciji ove manifestacije sa ljudskom snagom. Svake godine je sviše i više učesnika i mi sa strane mesne zajednice obezneđujemo hleb i mast, kuvamo čaj i orhanizujemo izložbu dečjih crteža", kazala je Marta Dobo, predsednica MZ "Palić".

Medalje su dobili svi učesnici koji su istrčali stazu dugu kilometar i po.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.