U subotičkom Etnopolisu večeras zaigralo 750 plesača

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Avg.2019, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U subotičkom "Etnopolisu" večeras zaigralo 750 plesača

U Subotici je večeras otvoren 18. Festival "Interetno". Nakon defilea od Hale sportova do centra grada, na glavnoj festivalskoj bini postavljenoj u "Etnopolisu" ispred Gradske kuće, zaigralo je 750 plesača iz 23 domaće i sedam plesnih grupa iz Bolivije, Kolumbije, Mađarske, Malezije, Rusije i Srbije.

Tokom festivala, koji traje do 26. avgusta, na četiri lokacije u gradu, nastupiće čak 950 izvođača. Gotovo 450 dece pokazaće svoje umeće na smotri mađarskih dečijih ansambala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz Vojvodine, a oko 80 muzičara zabavljaće publiku koncertima.

U "Etnopolisu", odnosno "Gastro selu" i na "Trgu vina", priređen je i vašar starih zanata sa više od100 izlagača. Program za najmlađe odvija se uigraonici "Zlatna Kapija", a u Mađarskom kulturnom centru "Nepker" svake večeri će biti organizovane žurke i koncerti.

Pre 18 godina, Mađarski kulturni centar "Nepker" ucrtao je Suboticu na mapu folklornih festivala, a od osnivanja do danas u programu festivala "Interetno" uživalo je više od 250.000 posetilaca.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.