Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Feb.2017, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U staroj subotičkoj ciglani 100 migranata u nehumanim uslovima

Na prostoru stare Ciglane u Subotici boravi više od 100 migranata, mahom iz Pakistana i Avganistana, uključujući i tri maloletnika kojima je neophodna pomoć, izjavio je danas predstavnik organizacije Istočnoevropska misija Tibor Varga.

On je rekao agenciji Beta da je među njima i jedan dečak (13) iz Pakistana kao i i troje migrnata iz Sirije, a da manje grupe migranata borave i na drugim lokacijama u blizini Subotice.

Varga je izjavio da treba pomoći ljudima koji >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << borave na otvorenom, u nehumanim uslovima, i koji gaze po blatu i prljavštini a ne mogu ni da se okupaju.

"Na žalost, oni ne mogu sebi da priušte da operu veš ili da se kupaju i to otežava situaciju jer neki od njih obolevaju od šuge, neki su prehlađeni, imaju temperaturu", rekao je Varga prilikom posete Ciglani.

Prema njegovim rečima, migrnata ima i u blizini graničnog prelaza na Kelebiji i Horgošu i pojedinim lokacijama u Tavankutu kraj Subotice gde borave u napuštenim objektima.

On je kazao da su u pitanju "ljudska bića koja teže ka tome da u prostoru u kojem se nalaze bude nekog reda" i da se "pošteno ponašaju koliko god je moguće u ovakvim prilikama".

Migranti na području Subotice čekaju da pređu u susednu Mađarsku a preko koje žele da odu do nekih od država Evropske unije.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.