U Subotici otkriven magacin sa tri tone robe za crno tržište

Izvor: RTS, 04.Nov.2016, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Subotici otkriven magacin sa tri tone robe za crno tržište

Zajedničkom akcijom carine i policije u jednom magacinu u Subotici otkriveno je tri tone robe stranog porekla, bez bilo kakve dokumentacije, koja je bila namenjena crnom tržištu, saopšteno je iz Uprave carina.
Zahvaljujući anonimnoj telefonskoj prijavi upućenoj carinarnici Subotica, dobijen sudski nalog za pretres magacina smeštenog u podrumu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jedne stambene zgrade u tom gradu, navodi se u saopštenju.

Među otkivenom robom nalazilo se preko 350 vrsta proizvoda široke potrošnje za koje nisu plaćene nikakve dažbine.
Između ostalog, tu se našlo i preko 900 kilograma hrane za pse i mačke koja je po nalogu veterinarskog inspektora odmah upućena u ZOO vrt na Paliću kako bi poslužila za ishranu životinja.
Utvrđeno je da je pomenuti prostor, koji podseća na garažu, iznajmljivao jedan 51-godišnji Subotičanin i da je u njemu držao šest frižidera u kojima je zatečeno preko 130 kilograma zamrznutog i paniranog mesa, dok se na paletama oko njih nalazilo i gotovo 170 kilograma mleka i mlečnih proizvoda - različitih sireva, namaza, šlagova..., kao i konzervi ribe i mesnih narezaka.
Carinici su tom prilikom zaplenili i skoro 600 kilograma čokolade, gotovo 380 kilograma raznih vrsta kafe i više od 250 kilograma eurokrema, keksa, bombona, kinder jaja i drugih konditorskih proizvoda.
Osim toga u prometu se neće naći ni preko 100 kilograma testenine, muslija, pahuljica, pirinča i kukuruza, kao ni 30 kilograma džema, maslina i čajeva, ali ni više od 80 kilograma supe u kockama i preko 100 kilograma različitih deterdženata i omekšivača za rublje, krema za lice i telo, gelova za tuširanje, šampona za kosu, zubnih pasti, dezodoranasa i drugih sredstava za održavanje higijene.
Napominjući da ovaj slučaj predstavlja dobar primer neprestane borbe koja se vodi u suzbijanju sive ekonomije, Uprava carina je pozvala građane da nastave da joj prijavljuju sve oblike kršenja carinskih propisa ili korupcije koje primete.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

PUN KO ROBNE REZERVE: 3 tone mesa, mleka, sira, kafe, čokolada i šampona krio u podrumu zgrade!

Izvor: Kurir, 04.Nov.2016

...Zahvaljujući anonimnoj telefonskoj prijavi upućenoj carinarnici Subotica, dobijen je sudski nalog za pretres magacina smeštenog u podrumu jedne stambene zgrade u tom gradu..Među otkivenom robom nalazilo se preko 350 vrsta proizvoda široke potrošnje za koje nisu plaćene nikakve dažbineIzmeđu...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.