U Severnobačkom okrugu 21 osoba zaražena koronom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Nov.2020, 13:12

U Severnobačkom okrugu 21 osoba zaražena koronom

Trenutno je 21 osoba na teritoriji Severnobačkog okruga inficirana koronavirusom. Od tog broja, 19 lica je sa teritorije Grada Subotice, a dve iz opštine Mali Iđoš. Petoro njih je hospitalizovano, a 16 se leči u kućnim uslovima jer imaju nešto lakšu kliničku sliku, rekao je dr Nebojša Bohucki, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Subotica u izjavi za RTV Vojvodina.

On ističe da je epidemiološka situacija na teritoriji Severnobačkog okruga trenutno nešto povoljnija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nego u drugim delovima Srbije te da nema mesta za paniku, ali svakako ima za oprez i poštovanje propisanih mera prevencije.

Epidemiolog dr Nebojša Bohucki potseća da inkubacija kod infekcije Covid -om 19 traje između sedam i 14 dana te da se, nakon isteka tog vremena, može očekivati da će i na severu Vojvodine doći do porasta broja obolelih i upozorava da, sa ciljem sprečavanja daljeg širenja koronavirusa, svi treba da poštuju mere prevencije.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Epidemiološka situacija u Vojvodini nesigurna, najviše obolelih u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2020, 11:29

Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenio je da je epidemiološka situacija u AP Vojvodini nepovoljna, "sa tendencijom pogoršanja" i da je u odnosu na prošli nedelju registrovan značajan porast broja registrovanih slučajeva - 244 nova slučaja, među kojima je najviše u Novom Sadu 162...Dnevni...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.