U SUBOTICI I DALJE RADI ILEGALNA PUNIONICA PIĆA

Izvor: Kurir, 24.Sep.2010, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U SUBOTICI I DALJE RADI ILEGALNA PUNIONICA PIĆA

Subotičko crno tržište falsifikovanih alkoholnih pića nije značajno uzdrmano posle hapšenja Momčila Rajića

BEOGRAD - Alko-mafija ima hiljadu pipaka!

Ilegalna prodaja falsifikovanih pića, pre svih poznatog subotičkog pelinkovca „gorki list" i vinjaka, na subotičkom buvljaku i drugim mestima u gradu ne jenjava ni posle hapšenja Momčila Rajića zvanog Spas i njegovog sina, a profit se, tvrde upućeni, meri stotinama hiljada evra godišnje.

Alko-mafija >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je devedesetih godina stasala u gradu na severu Srbije uz prećutnu saglasnost tadašnjih vlasti. Neki od tada poznatih švercera na veliko i proizvođača alkoholnih pića sumnjivog kvaliteta postali su vlasnici danas poznatih firmi legalizujući svoje poslovanje, dok su se drugi povukli iz posla ili prešli na falsifikovanje poznatih žestokih pića.

Flaširanje falsifikovanih pića pravi procvat doživelo je kada se poslovanje Vojina Đorđevića zakomplikovalo, posle čega je jedno vreme proizvodnja „gorkog lista" bila izmeštena iz Srbije u Sloveniju. Tezge i prodavnice pića napunjene su „domaćim" pelinkovcem, koji je teško prepoznati kad se uporedi sa originalom.

- Upućeni znaju da jedan od najpoznatijih falsifikatora pića nesmetano radi na buvljaku. On je nekada dilovao devize s bratom, a sada kontroliše dobar deo ilegalnog tržišta falsifikovanih pića na buvljaku. Njega zasad niko ne dira i on prodaje svoje proizvode, koji mogu da budu opasni za zdravlje kupaca zato što se ta pića pune u neregularnim higijenskim uslovima - kaže za Kurir izvor blizak policiji.

Falsifikatori na flaše postavljaju sve zaštitne elemente koje ugrađuje i originalni proizvođač, tako da je kupcu teško da prepozna falsifikat. Osim toga, njihove mušterije su uglavnom ljudi koji ne polažu mnogo na kvalitet samog pića, nego na količinu. To je veliki problem i za državu, koja ostaje bez akciznih i poreskih prihoda.

Ovu priču potvrđuju i Kurirovi izvori sa subotičkog buvljaka, koji tvrde da se ilegalna punionica pića nalazi kod Bajskog puta, relativno blizu pijace.

- Ovde to zna većina zaposlenih, ali svi gledaju svoja posla zato što o tome nije pametno pričati - dodaje izvor Kurira.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.