U Novom Sadu i Subotici oluja čupala drveće

Izvor: Blic, 17.Maj.2010, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Novom Sadu i Subotici oluja čupala drveće

Snažan olujni vetar oborio je jablan viši od 20 metara na kuću u Ulici Nikole Tesle u Novom Sadu, koja je pod zaštitom države, i naneo veliku materijalnu štetu. Olujni vetar čupao je danas drveća u Subotici, a velike količine padavina prouzrokovale su poplave u pojedinim ulicama, javili su lokalni mediji.

Ogromno stablo obrušilo se noćas na kuću, koja je delo čuvenog novosadskog arhitekte Đorđa Tabakovića, a ekipe "Gradskog zelenila" odmah su izašle na teren >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i uklonile stablo.

Kuća stara više od 80 godina, nema betonsku ploču nego grede, koje su popucale pod teretom stabla, pa se ono zaustavilo nad samom sobom na gornjem spratu.

Ovo je drugo oštećenje Tabakovićeve kuće, jer je pre dve godine na nju takođe olujni vetar oborio stablo iz dvorišta novosadske Jodne banje koja se nalazi preko puta.

Prilikom prvog oštećenja vlasnici nisu dobili odštetu, a nije izvesno ni da će je dobiti i ovog puta.

Vetar je juče rušio stabla javora u Balzakovoj ulici, dok je u Limanskom parku, u Ulici Kaće Dejanović, kao i u Reljkovićevoj ulici u Petrovaradinu oborio dve topole.

U Novom Sadu i danas je, kao i prethodna dva dana, oblačno i hladno, povremeno s jakom kišom, a duva umeren i jak zapadni i severozapadni vetar. Temeperatura za ovo doba godine izuzetno je niska u Novom Sadu i kreće se oko osam stepeni Celzijusovih.

Udari vetra dostizali su brzinu od 20 metara u sekundi, a tokom vikenda palo je čak 64 litre kiše po kvadratnom metru.

U Kumičićevoj ulici u Mesnoj zajednici Centar 3, vetar je rano jutros srušio stablo koje je palo na garaže i automobile.

Lokalna samouprava u Subotici je povodom obilnih kiša formirao Štab za odbranu od poplava, a ekipe Vodovoda i kanalizacije rade na izvlačenju vode u ulicama Nikole Tesle i Lapucke na Paliću.
Pogledaj vesti o: Subotica,   Poplave

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.