Izvor: Gradnja-Online.com, 31.Avg.2012, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tyrolian Real Estate" novi investitor u Subotici - Austrijska kompanija gradi tržni centar po ugledu na pančevački "Aviv Arlon"

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić, direktor Javnog preduzeća "Privredno tehnološki parkovi" Branko Guslov i Jozef Štraser, vlasnik austrijskog privrednog društva "Tyrolian Real Estate" 29. avgusta su, u Plavoj sali Gradske kuće, potpisali Ugovor o otuđenju građevinskog zemljišta.Potpisivanju ugovora prisustvovala je načelnica Gradske uprave Marija Ušumović Davčik koja je istakla da je otuđenje građevinskog zemljišta usledilo kao rezultat javnog konkursa i postupka licitacije obavljenog u prethodnom periodu, i da je ugovorom o otuđenju obuhvaćeno 40.000 kvadratnih metara zemljišta koje se nalazi na prostoru buduće komercijalne zone - nekadašnje kasarne "Petar Drapšin", poznatije kao Druga kasarna.Modest Dulić je izjavio da je zadovoljan što je firma "Tyrolian Real Estate" otkupila građevinsko zemljište i time, kako je rekao, omogućila gradu Subotici višestruku korist i dobit.- Osim 1,28 mil EUR koji će se direktno sliti u budžet grada 15 dana nakon potpisivanja ugovora, firma "Tyrolian Real Estate" je u obavezi da od momenta kad postane vlasnik ovog građevinskog zemljišta uplaćuje sve takse i naknade koje pripadaju gradu na ime imovine koju je stekla. Treća, i dugoročno najvažnija korist za nas svakako jeste činjenica da će ova firma narednih godina investirati značajna sredstva u izgradnju komercijalnih kapaciteta i na taj način omogućiti ono što je i suština naših aktivnosti - otvaranje novih radnih mesta. Četvrti, ali ne i najmanje važan benefit jeste da dolaskom ovako ozbiljnog investitora raste reputacija našeg grada - naglasio je gradonačelnik Dulić.On je kazao da potencijalni investitori prilikom opredeljivanja za neku lokaciju i odlučivanja gde će investirati svoj kapital vode računa i o iskustvima firmi koje su pronašle svoje mesto u našem gradu.Jozef Štraser je najavio da će "Tyrolian Real Estate" u Subotici otvoriti tržni centar, da je do sada već realizovao oko desetak takvih centara ili oko 150.000 m2 i da je zadovoljan što je transakcija oko otuđenje zemljišta urađena veoma brzo i krajnje profesionalno.- Na 40.000 m2 građevinskog zemljišta mogu da sagradim tržni centar površine 16.000 m2, sličan tržnom centru "Aviv park" u Pančevu. Izgradnja tržnog centra počeće na proleće 2013. godine i već na jesen će biti izgrađeno oko 10.000 m2. S obzirom na to da se na 40 m2 prodajne površine zapošljava jedan radnik, očekujem da će se u novoizgrađenom tržnom centru u Subotici zaposliti oko 300 radnika - rekao je Štraser, i dodao da je za Suboticu saznao tako što je u Tirolu, u jednim lokalnim novinama, pročitao afirmativan tekst o investiciji koju je kompanija "Swarovski" realizovala u subotičkoj Privrednoj zoni "Mali Bajmok".
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Gradnja-Online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Gradnja-Online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Gradnja-Online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.