Trka Deda Mrazova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2016, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trka Deda Mrazova

Tradicionalna trka Deda Mrazova, ili popularno nazvana trka Mikulaša održaće se u subotu, 10. decembra. Start trke je u 11 časova ispred Velike terase na Paliću, a mogu da učestvuju svi koji imaju kapu ili kostim Deda Mraza.

U trci Deda Mraza mogu da učestvuju svi bez obzira na godine. Mogu da trče, šetaju po kružnoj stazi. Trka će ove godine imati humanitarni karakter, a cilj je da se pomogne Subotičaninu Slavku Adamovu, koji je zauzeo treće mesto u Evropi u paratekvondou. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << U planu je da mu se kupi bicikl koje je prilagođen njegovim potrebama.

"Ono što ćemo dobiti na humanitarnoj trci ići će i za korisnike "Kolevke", stariji uzrast, koji su zahvaljujući našoj trci već u junu uspeli da otputuju na letovanje, ado tada nikada nisu išli", izjavila je Elvira Janoši, predsednica Ultramaratonskog saveza Srbije.

Inače ove godine će biti upriličene i likovne radionice za decu. U poslednjih deset godina Mesna zajednica "Palić" je aktivni učesnik u trci Deda Mrazova.

"Svako dete koje pošalje rad će dobiti diplomu za učešće, a za šest najboljih obezbedili smo nagrade. Posle toga deca ostaju u sali i sledi kreativna radionica", rekla je Ana Čisar Molnar MZ Palić.

Cilj radionica je da se deca pripremaju za božićne i novogodišnje praznike. Sve što naprave moći će da odnesu kući.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.