Tribina Rak dojke – prevencija i lečenje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2015, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tribina "Rak dojke – prevencija i lečenje"

U Subotici je održana tribina: "Rak dojke – prevencija i lečenje", povodom obeležavanja Meseca borbe protiv raka dojke.

Unija žena GrO SNS Subotica organizovala je tribinu kako bi prisutni nešto više saznali o prevenciji, ranom otkrivanju bolesti, kao i o metodama otkrivanja karcinoma dojke.

Rak dojke je vodeća maligna bolest kod žena, a do 2020. godine lekari očekuju porast broja žena obolelih od ove bolesti, istakla je dr Biljana Ivošević Stegić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << specijalista plastične hirurgije.

Statistika pokazuje da od karcinoma dojke može da oboli svaka osma žena i zato je akcija ranog otkrivanja raka dojke, koja se sprovodi kao skrinig prioritet.

Unija žena GrO SNS sa ove tribine, uputila je poruku svim sugrađankama na teritoriji Grada Subotice o značaju preventivnih pregleda i pozvala ih da zajednički rade na podizanju svesti, kako bi se broj obolelih žena od karcinoma dojke smanjio, jer je rak dojke jedno od oboljenja koje se redovnim pregledima može isključiti.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.