Izvor: Magyar Szó, 26.Avg.2014, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trafo-stanice bez novog ruha

Trafo-stanice bez novog ruha Magyar Szó online

2014. augusztus 26., 15:04

0

Najnoviji projekat fondacije „Mesečina” (Holdsugár Alapítvány) namerava da ulepša grad: cilj programa koji nosi naziv „Mesečina za lepši grad” je ukrašavanje trafo-stanica. Mladi bi grafitima iscrtali trafo-stanice koje su u većini slučajeva prljave i oblepljene starim plakatima. Subotička Elektrodistribucija je međutim poslala negativan odgovor na njihovu molbu za >> Pročitaj celu vest na sajtu Magyar Szó << farbanje stanica.

Fondacija „Mesečina” i vođstvo osnovne škole „Ištvan Kizur” su zajednički sačinili molbu koju su poslali Elektrodistribuciji i u kojoj traže da im se odobri farbanje trafo-stanica, odnosno da se osiguraju deca koja bi učestvovala u farbanju.

Grafite bi crtali članovi klubova koji deluju u subotičkim osnovnim i srednjim školama, odnosno članovi grupe „Retrolajn”. Ova deca su inače već učestvovala u farbanju ograde oko Narodnog pozorišta, farbanju zida osnovne škole u Tavankutu, odnosno farbanju freske Svetog Save u osnovnoj školi „Jovan Mikić”.

Cilj projekta je, kako to stoji u molbi, da se mladima skrene pažnja na pametno iskorištavanje svog slobodnog vremena.

Fondacija „Mesečina” je pre dve godine započela saradnju sa mladima koji se bave grafitiranjem. Ovakvi projekti omogućavaju mladima da razvijaju svoje sposobnosti, da to rade u legalnim okvirima i da na taj način njihov talenat bude izražen u pozitivnom smeru.

Elektrodistribucija je međutim odbila molbu sa obrazloženjem direktora Stevana Bakića, da finansijski planovi ne predviđaju poboljšanje izgleda trafo-stanica, već samo njihovo održavanje.

Értékelem a cikket:

0 - Tetszik a cikk      0 - Nem tetszik a cikk
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Magyar Szó...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Magyar Szó. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Magyar Szó. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.