Tehnička škola Ivan Sarić iz Subotice obezbedila 11 Raspberry Pi računara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Dec.2021, 14:44

Tehnička škola "Ivan Sarić" iz Subotice obezbedila 11 "Raspberry Pi" računara

Učiti, učiti i samo učiti - stara je izreka koja se odnosi na đake. A, ako govorimo o školama, kako bi poboljšali uslove rada onda bi ovu izreku mogli da promenimo u "konkurši, konkurši i samo konkurši". Tehnička škola "Ivan Sarić" u Subotici je jedna od takvih škola.

Zahvaljujući učešću na projektu "Dičionica", Tehnička škola "Ivan Sarić" iz Subotice obezbedila je svojim učenicima "Raspberry Pi" računare. Njih ukupno jedanaest, sa pratećom opremom u vidu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << hardverskih komponenti, instalirano je u novi informatički kabinet koji će omogućiti učenicima da fizički sastavljaju ono o čemu uče u udžbenicima.

"Ideja jeste da učenici pored teorijske nastave i praktično mogu da opipaju određene stvari, da programiraju, da izučavaju što ovim naša škola omogućava svim našim učenicima i budućim učenicima koji će doći kod nas u školu", kaže direktor škole Željko Rajčić.

Ovo je samo jedan u nizu uspešno realizovanih projekata škole koja je poznata po dualnom obrazovanju, a čiji je rezultat oličen u novim nastavnim sredstvima, sa ciljem da učenici iz školskih klupa izađu sa što više praktičnog znanja u svojim rukama.

"Mi gledamo da kao škola konkurišemo na maksimalan broj projekata, gledamo da ti projekti budu inovativni, jer samo inovativni projekti uglavnom prolaze, da jednostavno uvodimo neke nove stvari u naš sistem obrazovanja, odnosno i u samu našu školu", dodaje on.

Ukoliko interes učenika i njihovi rezultati koje ostvaruju budu dobri, škola će na nekim novim konkursima kandidovati ideju proširenja ovog inovativnog kabineta.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.