Svarovski gradi fabriku u Subotici

Izvor: Vesti-online.com, 10.Nov.2011, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Svarovski" gradi fabriku u Subotici

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici sporazum između države i kompanije "Svarovski" koji će u narednom periodu i formalno potpisati Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja i ova firma, saopšteno je iz tog ministarstva.

Kompanija planira da se u prvoj fazi uloži 15 miliona evra u Subotici i počne osnovnu proizvodnju, koja obuhvata proces obrade, spajanja i pakovanja kristala, koji će kompletno biti namenjeni izvozu.

Postoji mogućnost proširenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << investicije kroz drugu fazu, što će značiti i povećanje iznosa investicija "Svarovskog" u Srbiji, ističe se u saopštenju.

"Svarovski" Internešenel Holding AG sa sedištem u Švajcarskoj bavi se proizvodnjom kristala za nakit i ukrasne figure, kao i materijala od kristala za modnu industriju i kristalne lustere.

Ova kompanija, koja u 120 zemalja zapošljava oko 24.840 ljudi, imala je u 2009. godini obrt od 2,25 milijardi evra.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.