Sutra javna rasprava o uvođenju bunjevačkog jezika, interesovanje veliko

Izvor: B92, 22.Apr.2021, 12:47

Sutra javna rasprava o uvođenju bunjevačkog jezika, interesovanje veliko

U Velikoj većnici u petak će biti održana javna sednica na kojoj će se biti analizirani prigovori i komentari građana na predlog da se bunjevački jezik uvede u službenu upotrebu, kao četvrti jezik lokalne sredine. Sednica počinje u 9 časova, interesovanje je veliko.

Javna rasprava o predlogu Odluke o izmenama Statuta Grada Subotice, kojim se predviđa uvođenje bunjevačkog jezika i pisma u službenu upotrebu, završiće se sutra javnom sednicom. Kako saznaje subotica.com >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i danas, poslednjeg dana za predaju pismenih mišljenja, stižu novi komentari, a do sada ih je pristiglo više od stotinu.

Predlozi, sugestije i mišljenja građana i ostalih učesnika u javnoj raspravi u pisanoj formi mogli su da se dostave do danas do 12 časova u elektronskoj formi.

Na 8. sednici Skupštine grada usvojen je predlog Odluke o izmenama Statuta Grada Subotice, kojim se predviđa uvođenje bunjevačkog jezika i pisma u službenu upotrebu, kao četvrti jezik.

Nakon okončanja javne rasprave, Odluka o izmeni Statuta ponovo će se naći pred odbornicima Skupštine grada na usvajanju.

Javna sednica za sve zainteresovane će biti održana u petak u Velikoj većnici, a broj prisutnih biće uslovljen u skladu sa epidemiološkim merama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Subotici sutra javna rasprava o uvođenju bunjevačkog jezika kao službenog

Izvor: Radio 021, 22.Apr.2021

Javna sednica na kojoj će se biti analizirani prigovori i komentari građana na predlog da se bunjevački jezik uvede u službenu upotrebu, kao četvrti jezik lokalne sredine, održaće se u Velikoj većnici u Subotici...Sednica počinje u 9 časova...Javna rasprava o predlogu Odluke o izmenama Statuta...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.