Subotičko pozorište u Bitef teatru

Izvor: B92, 23.Mar.2010, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotičko pozorište u Bitef teatru

Ansambl pozorišta ,,Kostolanji Dežo" iz Subotice 23. marta počinje gostovanje u Bitef teatru, gde će do 27. marta izvesti četiri predstave reditelja Andraša Urbana.

Prvi na programu je komad ,,Urbi et Orbi", po tekstovima Janoša Pilinskog i Hajnera Milera, koji je nagrađen na Sterijinom pozorju i učestvovao na Bitefu 2008. godine.

Mladi glumci iz subotičkog teatra 24. marta takođe će izvesti predstavu ,,Breht - hardkor mašina", sa plesom i muzikom po ,,Bukovskim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << elegijama" Bertolta Brehta.

Za 26. i 27. mart najavljene su dva najnovija projekta ovog pozorišta - ,,Turbo paradizo", koji predstavlja omaž Danilu Kišu i ,,Plaža", inspirisana romanom Albera Kamija ,,Stranac".

Predstave se igraju na mađarskom jeziku, sa titlovanim prevodom.

Bitef teatar je prošlog meseca izveo četiri svoje predstave u Subotici, pa je ovo svojevrsno uzvratno gostovanje subotičkog teatra.

Inicijator programa razmene, reditelj Žanko Tomić ističe da je saradnja dva teatra prirodna jer su slični po strukturi i shvatanju pozorišta.

Prema njegovoj oceni, ,,Kostolanji Dežo" je najbolji primer onoga što je oduvek želeo Bitef - da utiče na domaću produkciju da se ohrabri za pozorišna istraživanja i približi svetskim trendovima.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.