Izvor: RTS, 18.Avg.2022, 13:49

Subotički paori prekinuli protest

Subotički poljoprivrednici su, posle susreta njihove delegacije sa gradonačelnikom Subotice Stevanom Bakićem, odlučili da prekinu sa protestnim okupljanjem u centru Subotice.
Kažu da im je za ponedeljak zakazan sastanak u pokrajinskoj Vladi na temu suše i naknade za odvodnjavanje, što su njihovi glavni problemi.

Naglašavaju da su i dalje nezadovoljni aktuelnom situacijom u poljoprivredi, ali da su primorani da se vrate na njive da završe >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << neophodne radove.
Predstavnik subotičkih poljoprivrednika Miroslav Matković rekao je da se povlače od Gradske kuće i napuštaju ulice.
"Jednostavno smo primorani, jer usevi stoje na njivi, da skinemo letinu, stoka stoji. Proveli smo tu osam dana, mi jednostavno moramo da se povučemo i onda se vraćamo dalje, ali ćemo videti kako ćemo se vratiti", kazao je Matković. 
Gradonačelnik Subotice obećao im je pomoć, odnosno mogući otpis nekih obaveza prema gradu.
Paori kažu da će sledeće nedelje nastaviti razgovore u lokalnoj samoupravi.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.