Subotički osmaci spremno dočekuju malu maturu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2019, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotički osmaci spremno dočekuju malu maturu

Učenici završnog razreda Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" u Subotici već sada spremno dočekuju malu maturu. Različitim intenzitetom se za završni ispit, kažu pripremaju godinama, u školi koju doživljavaju kao drugu kuću.

"Prolazila sam poslednje tri godine sa skroz odličnim uspehom i mislim da već imam određeno znanje za taj završni ispit. U školi se pripremamo redovno za taj završni ispit, mislim da ću da uraditi skroz dobro i nemam neki preveliki teret jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sam skroz odlično prolazila pa mi je to olakšavajuća okolnost", smatra Milica Čavlin, učenica 8. razreda OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u Subotici.

"Prvenstveno školu smatram ovih godina kao jednu veliku zabavu. Jako sam se dobro provela sa razredom i mislim da će mi biti veoma žao da se razdvojimo. Što se tiče nastavnika, mislim da su nam jako dobro predstavili sve nastavne jedinice i da jako dobro prenose znanje na nas", kaže Dorotea Grubanov, učenica 8. razreda OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u Subotici.

"Škola će mi ostati u jako lepom sećanju zato što su svi nastavnici jako posvećeni objašnjavanju novih lekcija i pomažu nam u sticanju novih znanja. A razred i ostala odeljenja iz naše generacije ostaće mi takođe u lepom sećanju zato što smo mi jedna složna generacija", ističe Anja Zekić, učenica 8. razreda OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u Subotici.

U toj školi đacima je na raspolaganju više časova pripremne nastave. Čak i za vreme zimskog raspusta, učenici koji žele, mogu da pohađaju časove na kojima se spremaju za malu maturu.

"Rade nekoliko probnih prijemnih ispita. Kažem nekoliko, jer radimo ono što je zvanično ali od početka osmog razreda, znači sa tim zadacima koja su deca obradila nastavnik da probni prijemni i na osnovu toga vidi koji su nedostaci kod učenika i ti zadaci se još više uvežbavaju", objašnjava Klaudija Gubić Šelken, direktorka OŠ "Jovan Jovanović Zmaj".

Direktorka, učitelji i nastavnici škole, ističu da je ključ njihovog uspeha kontinuirani i timski rad od prvog do osmog razreda.

"Znači timski rad, želja da deca napreduju, dobar odnos sa učenicima, dobra saradnja sa roditeljima jer ne smemo da zaboravimo da i porodica mora na neki način da da svoj doprinos, da prati rad svoje dece, da ih podstiče, a mi smo tu da budemo partneri", kaže Aleksandra Samardžić, nastavnica srpskog jezika i književnosti.

Osnovnu školu "Jovan Jovanović Zmaj" u Subotici pohađa 590 đaka, a o njima brine 76 zaposlenih, od kojih pedesetak radi u nastavi.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.