Subotički SPS traži od Srbijagasa da preuzme Medoprodukt

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2012, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotički SPS traži od "Srbijagasa" da preuzme Medoprodukt

SUBOTICA -

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije (SPS) u Subotici počeo je danas da prikuplja potpise podrške građana inicijativi ove stranke da JP "Srbijagas" preuzme fabriku "Medoprodukt" u stečaju iz Tavankuta.

Peticija je organizovana u subotičkim naseljima Ljutovo i Tavankut, poznatom voćarskom kraju, koja su u najvećoj meri oslonjena na to preduzeće za obradu i konzerviranje voća, povrća i meda.

U SPS-u navode da je u "Medoproduktu", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zbog ogromnih dugova i obaveza, krajem februara ove godine, proglašen stečaj i obustavljena proizvodnja.

"Kako se radi o kolektivu čiji su proizvodi nekada bili čuveni po kvalitetu i robnoj marki i van granica ove zemlje, SPS u Subotici smatra ovu inicijativu krajnje društveno opravdanom, jer se na ovaj način mogu ponovo oživeti ovakvi i slični kolektivi", navode u ovoj stranci.

Subotički SPS, na osnovu pozitivnih primera "Agroživa" i Srpske fabrike stakla, inicirao je da "Srbijagas" otkupi ovo preduzeće, smatrajući da je to od izuzetne važnosti ne samo za "Medoprodukt", već i za brojne kooperante i trgovce koji su bili poslovno naslonjeni na to preduzeće.

"Ulaskom velikog poslovnog partnera i novog vlasnika u vidu 'Srbijagasa', izbegao bi se najcrnji scenario bankrota i rasprodaje imovine koji su doživeli mnogi poznati subotički kolektivi", smatraju u SPS-u. Stečaj u "Medoproduktu", preduzeću čiji je većinski vlasnik poznati subotički biznismen Živojin Đorđević, pokrenut je 23. februara ove godine.

Radnici ovog preduzeća su u prethodnim godinama, u više navrata, štrajkovali zbog neisplaćenih zarada i doprinosa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.