Subotička toplana udvostručila potrošnju gasa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2012, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotička toplana udvostručila potrošnju gasa

SUBOTICA -

Potrošnja gasa za zagrevanje oko 10.500 korisnika subotičke toplane porasla je za gotovo polovinu u odnosu na prethodni period, a sistem je u tehničkom i smislu snabdevanja energentima stabilan, izjavio je direktor ovog preduzeća Pero Rikić.

Direktor Rikić je Tanjugu je precizirao da se dnevna potrošnja gasa u prethodnom periodu kretala oko 50.000 kubnih metara (m3) dnevno, a da je danas, kada je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << skala termometra u Subotici u minusu, potrošnja će biti oko 90.000 m3 gasa.

Prema Rikiću, ni danas, kao ni za mesec i po dana grejne sezone nije bilo nikakvih većih problema na sistemu daljinskog grejanja oko 10.500 korisnika, a takođe je stabilno i snabdevanje energentima.

Gasa ima dovoljno, dok se mazut drži u pripravnosti i biće korišćen na niskim temperaturama kada dođe do vršnih opterećenja.

"Na osnovu dosadašnjeg toka grejne sezone možemo očekivati da i u narednim nedeljama i na niskim temperaturama sve bude u redu. Naš daljinski sistem je stabilan i u tehničkom i u smislu snabdevanja energentima", zaključio je Rikić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Subotici udvostručena potrošnja gasa

Izvor: Kurir, 08.Dec.2012

Dnevna potrošnja gasa u prethodnom periodu kretala se oko 50.000 kubnih metara dnevno, a danas će, kada je skala termometra u Subotici u minusu, potrošnja biti oko 90.000 kubnih metara..SUBOTICA - Potrošnja gasa za zagrevanje oko 10.500 korisnika subotičke toplane porasla je za gotovo polovinu u...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.