Subotička preduzeća traže poskupljenje cene grejanja, vode i prevoza

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Okt.2018, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotička preduzeća traže poskupljenje cene grejanja, vode i prevoza

Tri subotička javna komunalna preduzeća - Toplana, Suboticatrans i Vodovod zatražila su od Gradskog veća saglasnost za povećanje cena njihovih usluga, u rasponu od 5 do 13 odsto.

Toplana traži povećanje cena za 5,6 za fiskni, odnosno 7,09 odsto za varijabilni deo cene za stambene, odnosno 6,1 odsto za fiksni i 7,01 odsto za varijabilni deo cene kod poslovnih potrošača.

Tako bi cena jednog kilovata za stambene objekte koštala 5,13 umesto 4,79 dinara za varijabilni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << deo, koji se odnosi na utrošene enrgente, dok bi fiksni deo cene koštao 28,85 umesto dosadašnjih 27,32 dinara po kvadratu grejane površine mesečno.

Što se poslovnih potrošača tiče, predloženo je da varijabilni deo košta 6,41 umesto dosadašnjih 5,99 dinara po kilovatčasu, dok bi fiksni deo cene koštao 245,8 umesto 231,01 dinar.

Javni gradski prevoznik Suboticatrans zatražio je povećanje cene karata u gradskom i prigradskom prevozu, u proseku za 5,05 odsto.

Prema predlogu, karta za gradski prevoz bi poskupela 5,01 ili 5,55 odsto, u zavisnosti od toga da li se kupuje u pretplati za plaćanje beskontaktnim karticama ili direktno u autobusu.

Nova cena karte za gradski prevoz kupljena kod vozača koštala bi 95 umesto dosadašnjih 90 dinara, a u pretprodaji 65 umesto dosadašnjih 61,9 dinara.

Ovo preduzeće je zatražilo i povećanje cena u prigradskom saobraćaju, u proseku za 4,64 odsto.

JKP Vodovod i kanalizacija zatražilo je poskupljenje dovođenja čiste i odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda za 13,13 odsto u kategoriji stanovništva, 3,97 odsto u kategoriji beneficiranih i potrošača iz kategorije zanatstva, dok je za poslovne korisnike predviđeno smanjenje od 0,88 odsto.

Ukoliko Gradsko veće da pozitivnu saglasnost na ovaj zathev cena kubika vode za sve tri kategorije biće ista i iznosiće 112 dinara po kubnom metru.

U slučaju pozitivne saglasnosti na ove predloge, cene bi se primenjivale od 1. decembra.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.