Subotici potrebno više policajaca

Izvor: B92, 19.Avg.2013, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Subotici potrebno više policajaca"

Subotica -- Gradonačelnik Subotice Modest Dulić najavio je danas da će od ministra unutrašnjh poslova Srbije tražiti da u tom gradu bude povećan broj policajaca.

Dulić će tražiti da se poveća broj policajaca kako bi bili sprečeni incidenti poput nasilja nad dvojicom mladića koji su prebijeni i pregaženi automobilom.

Policija je uhapsila jednog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osumnjičenog, dok se traga za drugim, a čiji je identitet poznat policiji.

"U ovom slučaju posebno brine činjenica da su počinioci dobro poznati policiji i da se radi o povratnicima u izvršenju krivičnih dela, a koji i pored toga slobodno šetaju gradom", rekao je Dulić tokom posete povređenima u opštoj bolnici u Subotici.

On je kazao da će, osim povećanja broja policajaca, predložiti i alternativno rešenje, odnosno osnivanje civilne straže.

Gradonačelnik Subotice će od ministra pravde Nikole Selakovića tražiti sankcionisanje svih sudija koje za takve slučajeve ugrožavanja bezbednosti imovine i ljudi izriču kazne manje od zakonskog minimuma.

On je najavio da je u cilju povećanja nivoa bezbednosti u toku postavljanje sistema javnog obezbeđenja na ulicama Subotice, čiji se završetak radova očekuje krajem godine.

"Na devet lokacija u gradu biće postavljene kamere, a u drugoj fazi radova obezbedićemo još oko 50 lokacija. Radovi druge faze očekuju se sledeće godine, nakon čega će sistem javnog nadzora biti proširen i na vrtiće i škole", rekao je Dulić.

Ocenio je da posle svih navoda o borbi protiv kriminala i korupcije "Subotičani jedino mogu da zaključe da je u proteklih godinu dana nivo bezbednosti značajno snižen, a broj krivičnih dela povećan".

"Borba protiv kriminala se ne vodi kroz tabloide, nego tamo gde problem nastaje, gde eskalira, a to je ulica, kao i dobrim sistemom pravosuđa", objasnio je Modest Dulić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.