Subotici nedostaju strateška dokumenta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Nov.2015, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Subotici nedostaju strateška dokumenta"

Master plan razvoja turizma na Paliću je samo jedan od strateških planova potrebnih Subotici kako bi znali u kom pravcu trebaju da se razvijaju pojedine oblasti privrede, izjavio je danas član Gradskog veća u Subotici zadužen za oblast privrede Nebojša Daraboš.

Za Program razvoja turizma regiona jezera Palić - Master plan, koji će se sutra naći pred odbornicima Skupštine grada Subotica, Daraboš kaže da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bio neophodan pošto je bilo neophodno revidirati prethodni strateški dokument.

"Protok vremena je učinio svoje i nije došlo do realizacije određenih ciljeva iz prethodnog Master plana, što govori da bilo koji biznis plan morate da revidirate. Ovaj Master plan je uži i konkretniji od prethodnog i na osnovu njega mi moramo krenuti u realizaciju", rekao je Daraboš Tanjugu.

On naglašava da je dokumentom predviđen i Akcioni plan koji taksativno navodi korake koje je neophodno preduzeti kako bi se ostvario glavni cilj - razvoj turizma na Paliću i u Subotici, odnosno oživljavanje tog dela privrednog razvoja.

Daraboš dodaje da Subotica poseduje Strategiju lokalnog održivog razvoja, koja je doneta 2013. godine, a iz koje moraju proisteći svi drugi planovi koji doprinose razvoju privrede, a koje Subotica još uvek nema sve.

"Master plan je jedan od njih - to je program razvoja turizma. Imate Akcioni plan za razvoj organske proizvodnje na petogodišnjem nivou koji smo doneli prošle godine i koji ove godine kreće u realizaciju, ali nam nedostaju određena strateška dokumenta za koja mislim da treba da se donesu u kratkom vremenskom periodu i da krenemo da ih realizujemo", dodao je Daraboš.

Ti planovi, po njegovim rečima, treba da budu održivi, odnosno da realno mogu da se realizuju.

"Na nivou grada razmišljamo o određenim poslovnim zonama za malu privredu ili za domaću privredu - malu i srednju - ali mi to još uvek nemamo pokriveno sa jednom strategijom razvoja malog i srednjeg preduzetništva u Subotici", navodi Daraboš.

Zbog toga će, kako navodi, Sekretarijat za privredu inicirati stvaranje ovakvog plana koji će se odnositi na razvoj privatnog preduzetništva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.